Najnovije vesti

PRETE NAM NOVE MERE: Premijerka Ana Brnabić je zbog povećanja broja zaraženih OVO tražila od svih gradonačelnika u Srbiji
Foto: EPA / Andrej Cukić

KORONA PONOVO U ZAMAHU

PRETE NAM NOVE MERE: Premijerka Ana Brnabić je zbog povećanja broja zaraženih OVO tražila od svih gradonačelnika u Srbiji

Društvo

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zatražila je danas od gradonačelnika i predsednika opština u Republici Srbiji da se pojača kontrola poštovanja preventivnih mera.

Brnabić zahteva od gradonačelnika i predsednika opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivnih mera, u zaštiti od korona virusa bio na najvišem mogućem nivou, prenosi "Blic".

Premijerka je zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i da svi u zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima I da se to odnosi kako zaposleni, tako i na građane.

Premijerka je podsetila gradonačelnike i predsednike opština da su dužni da obezbede poštovanje mera na teritoriji njihovih gradova i opština i da su obavezni da poštovanje tih mera kontrolišu. Brnabić je istakla da sve inspekcijske službe moraju biti na terenu i proveravati da li se sve mere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti i pravna ili fizička lica koja se o to ogluše, moraju biti sankcionisana u skladu sa zakonom.

Kako navodi naš izvor, predsednica Vlade se odlučila na ovaj korak nakon današnjeg povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina zaraženih bila u Beogradu. Jasno je da se svako opuštanje u vidu poštovanja mera jasno odražava u brojkama kroz nekoliko dana i da je u tom smislu ključna prevencija, odnosno striktno poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Premijerka smatra da iako Srbija trenutno ima verovatno najbolje brojke u čitavoj Evropi da to ne sme da bude razlog za bilo kakvo opuštanje jer borba protiv korona virusa i dalje traje i nikada nije ni prestala.

Dobra statistika koju danas imamo isključivo je rezultat gvozdene discipline i lične odgovornosti naših građana i Brnabić ne planira da dozvoli da neodgovornim ponašanjem u ovom periodu to pokvarimo. Zbog toga je zahtevala od predsednika opština da preuzmu odgovornost i da na svojoj teritoriji sprovedu strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mera, jer upravo te mere razlog što čega se Srbija uspešno bori protiv Covida-19.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...