NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, BROJKE DALEKO OD DOBRIH: 614 novozaraženih, 3 umrla, Beograd prvi, a ova dva grada ga slede
Foto: Shutterstock, Covid 19.rs

tačno u 15 časova

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI, BROJKE DALEKO OD DOBRIH: 614 novozaraženih, 3 umrla, Beograd prvi, a ova dva grada ga slede

Društvo -

BEOGRAD - U poslednjih 24 sata na korona virus širom Srbije testirano je 4.739 osoba, njih 614 bilo je pozitivno, a nažalost preminula su tri lica.

Podsetimo, juče je zabeležen rekord od 757 zaraženih u roku od 24 sata, ali je interesantno da je prošle nedelje, pre samo sedam dana, u Srbiji bilo skoro tri puta manje zaraženih u jednom danu - 214. Na respiratorima je 26 pacijenata.

foto: Covid 19.rs

Nedeljom naime, po pravilu se testira manji broj ljudi. Kako je danas istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić narednih dana se očekuje dalji rast broja novozaraženih od kovida-19 u našoj zemlji, te bi moglo da ih bude i više od hiljadu za 24 sata.

Pregled zaraženih po gradovima

Beograd 315 (51%)

Kragujevac 35

Novi Sad 25

Šabac 17

Prijepolje 14

Niš 14

Zrenjanin 13

Vranje 11

Valjevo 10

Ostali ispod 10.

U Vranju još 10 novoobolelih

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 60 uzoraka, 16 особа je pozitivno na koronavirus, od kojih 10 iz Vranja, tri iz Preševa, dve iz Surdulice i jedna osoba iz Vladičinog Hana.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 30 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 21 pacijent, na kiseoniku 10. Primljena su četiri pacijenta, otpušteno isto toliko, od kojih je jedan transportovan u Klinički centar Niš. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 150. U kovid ambulanti ATD u subotu je obavljeno 65 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 36 . Uzorkovana je krv kod 37 pacijenata i sačinjeno 34 RTG pluća. Urađeno je 35 brzih testova i dijagnostikovana bronhopneumonija kod 8 pacijenata. T.S.

U domovima za stare i ustanovama 86 zaraženih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa kovid - 19 kod 55 korisnika i 31 zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 1.084, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 432.

Jablanički okrug: U poslednja 24 sata četvoro novozaraženih

Na teritoriji Jablaničkog okruga u poslednja 24 sata registrovana su četiri nova slučaja zaraze virusom korona. U Zavodu za javno zdravlje Leskovac navode da je iz laboratorije "Vatreno oko" u Nišu u poslednja 24 sata stiglo 36 rezultata, od čega za grad Leskovac 28. Kako se precizira, četiri rezultata su sa pozitivnim nalazom, a reč je osobama sa teritorije Leskovca. Dodaje se da su izašli svi rezultati iz laboratorije "Vatreno oko" Niš za lica koja su uzorkovana u Zavodu za javno zdravlje Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track