NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 341 novozaražen, čak 70 odsto iz BG! 1 preminuli, 39 pacijenata na respiratorima
Foto: Shutterstock, Printscreen

PRATITE NA KURIRU NAJNOVIJE INFORMACIJE

NAJNOVIJI KORONA PRESEK U SRBIJI: 341 novozaražen, čak 70 odsto iz BG! 1 preminuli, 39 pacijenata na respiratorima

Društvo -

U Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 6.503 građana, od kojih je 341 pozitivan.

Nažalost, preminula je jedna osoba.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 39 pacijenata, a hospitalizovano je 107.

Zaraženi po gradovima: Beograd 237 (70%), Novi Sad 25, Kragujevac 19, Valjevo 15, Kikinda 3, a ostali su ispod 3.

Ukupno je registrovano 39.827 slučajeva kovida-19, a ukupno su preminule 793 osobe. Do sada je testirano 1.289.519 građana.

foto: Printscreen

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da se povećava zaraženih korona virusom, ali i broj pacijenata na bolničkom lečenju, kao i da je privremena kovid bolnica u Areni primila prve pacijente.

Vranje: Hospitalizovano 30 pacijenata

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 30 pacijenata, od kojih je 17 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom su 23 pacijenta, na kiseoniku 11, objavljeno je na gradskom sajtu. Primljena su 3 pacijenta, a otpušten isti broj. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 150. U kovid ambulanti ATD u nedelju je obavljeno je 60 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 37. Uzorkovana je krv kod 43 pacijenta i sačinjeno 36 RTG pluća. Urađena su 23 PCR i 33 brza testa, a dijagnostikovana bronhopneumonija kod 4 pacijenta. (T. S.)

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje Batut Darija Kisić Tepavčević rekla je da se u bolnicama u Srbiji trenutno se nalazi oko 730 pacijenata obolelih od kovid 19. Ona ističe da su počele da se pune i privremene bolnice. Doktorka je navela da su najefikasnije mere, dok se ne pojavi vakcina protiv virusa korona, nošenje maski i održavanje rastojanja.

Korona ubrzava u Mačvanskom okrugu gde je za prethodnih sedam dana, od 19. do 25. oktobra potvrđeno sto pozitivnih uzoraka na kovid-19, saopšteno je danas iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu. Najviše novozaraženih je u Šapcu - 48, sledi Loznica sa 37, Bogatić devet, Mali Zvornik četiri i Vladimirci dva.

U bolnici Studenica 10 pacijenta na lečenju

U Opštoj bolnici ''Studenica'' trenutno se na lečenju od korona virusa nalazi 10 pacijenata. Tokom protekla 24 časa nije bilo novoprimljenih ni otpuštenih pacijenata, navodi se u saopštenju te bolnice.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za Kurir da se situacija u Novom Pazaru i okolnim gradovima pogoršava, kao i da je primećen nagli skok pozitivnih građana na koronavirus, ali i veći broj hospitalizovanih pacijenata.

Inače, epidemološka situacija ni u zemljama regiona se ne smiruje. U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata registrovano 828 novih slučajeva zaraze korona virusom i 15 preminulih pacijenata, a broj trenutno aktivnih slučajeva je 10.919.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track