EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ ZA KURIR POSLE KRIZNOG ŠTABA: Pravni eksperti rešavaju ulazak naših državljana u Srbiju sa negativnim PRC
Foto: Kurir

mere moraju da se pooštre

EPIDEMIOLOG TIODOROVIĆ ZA KURIR POSLE KRIZNOG ŠTABA: Pravni eksperti rešavaju ulazak naših državljana u Srbiju sa negativnim PRC

Društvo -

Medicinski deo Kriznog štaba saglasan je da mere moraju da se pooštre, izjavio je epidemiolog Branislav Tiodorović za Kurir.

- Imali smo dugu i konstruktivnu raspravu na sednici Kriznog štaba, životi i zdravlje ljudi su najvažniji i zato moramo da učinimo sve što možemo da ih sačuvamo. Mi smo za radikalno pooštravanje mera, ali to mora biti usklađeno sa pravnim propisima i Ustavom naše zemlje, a pre svega se tiče ulaska naših državljana u Srbiji uz negativan PRC test. Vlada Srbije će saopštiti konkretne mere posle konsultacija sa pravnim ekspertima - kaže za Kurir prof. Tiodorović i dodaje: - Medicinski deo kriznog štaba je za skraćivanje radnog vremena svih objekata. Ali, to ne znači da želimo uvođenje policijskog časa.

Prof. Tiodorović nije želeo da govori o drugim merama dok se ne konsultuju svi pravni stručnjaci.

Krizni štab se hitno o sasatao, između ostalog, i zato što se očekuje veliki priliv naših državljana iz inostranstva povodom novogodišnjih i božićnih praznika. Podsećamo, da je pred Vaskrs u aprili čak 400.000 naših državljana došlo u Srbiju iz inostranastva.

(Kurir.rs/J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja