DR DIMITRIJEVIĆ ZA KURIR: Kovid pacijent (48) razbio ogledalo i pokušao da se ubije SEKUĆI SE PO CELOM TELU!
Foto: Screenshot

Užas u leskovačkoj bolnici

DR DIMITRIJEVIĆ ZA KURIR: Kovid pacijent (48) razbio ogledalo i pokušao da se ubije SEKUĆI SE PO CELOM TELU!

Društvo -

Dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu rekao je za Kurir da je kovid pozitivan pacijent (48) iz Leskovca pokušao da se ubije tako što je razbio ogledalo i isekao se po telu, čak i vratu.

- Pacijent (48), koga upravo pokušavamo da intubiramo i stavimo na respirator, da probamo da mu sačuvamo život, pokušao je pre nekoliko dana da se ubije, tako što je razbio ogledalo i isekao se svuda po telu. Čovek je vrlo krupan i jak, ima oko 130 kilograma, i jedva smo uspeli da ga savladamo. Čak kada su mu hirurzi ušili sve rane, uspeo je onu na vratu da pocepa i opet smo morali da ga ušivamo. To su neviđene muke, ne možemo da ga savladamo. A pošto mu je stanje jako loše, takav je došao kod nas, i pošto je saturacija ispod 80 ne smemo ni da mu dajemo jake doze sedative. Na ionako kompromitovano disanje, to bi tek bio problem - kaže za Kurir dr Dimitrijević.

On navodi da je muškarac, koji kao sezonac radi u Beogradu, kod njih u bolnicu došao minulog četvrtka u vrlo zapuštenom stanju što se tiče korone i da je odmah smešten na odeljenje.

foto: S.U.

- Došao je lošom saturacijom, koju smo jedva uspeli da izmerimo. Na testu je bio pozitivan, smestili smo ga, ali on je odmah jednostavno otišao iz bolnice, išetao. Sve smo prijavili policiji, koja ga je našla i vratila. A onda je krenuo pravi pakao. Haos je napravio. Ni obezbeđenje nije moglo da ga savlada. Uspeo je da se dokopa ogledala i sav se isekao. Tom čoveku nije moguće dati ni infuiziju, ni staviti masku za kiseonik kiseonik, ništa. Ostali pacijenti su bili uznemireni, odvojili smo ga nekako u jednu sobu da bude sam - kaže Dimitrijević i dodaje da porodica tvrdi da ranije nije imao pisihičkih problema.

Dimitrijević negira da je taj muškarac pokušao da skoči kroz prozor.

- Da skoči nije pokušao, a i nema gde jer je zgrada prizemna. Sekao se po telu - kaže on.

Dodaje da su suspeli nekako da mu urade skener glave, koji je u redu. - Sada je najvažnije da pokušamo da mu spasimo život respiratorom - navodi Dimitrijević i dodaje da imaju 5-6 pacijenata na respiratoru, da je bolnica skoro puna, da su svi sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom, a da je čak 70 zaposlenih zaraženo.

(Kurir.rs / J.S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track