ZA VIKEND SE SVE ZATVARA: Kafići, tržni centri i frizerski saloni neće raditi od petka do ponedeljka!
Foto: Shutterstock

Vlada prihvatila mere kriznog štaba

ZA VIKEND SE SVE ZATVARA: Kafići, tržni centri i frizerski saloni neće raditi od petka do ponedeljka!

Društvo -

Vlada Srbije je, kako Kurir saznaje, prihvatila predlog medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu još oštrije mere, te će od petka svi ugostiteljski i trgovinski objekti, osim prehrambenih prodavnica, radnim danima raditi do 17 časova, a biće zatvoreni od petka u 17 do ponedeljka u 5

Vlada Srbije je, kako Kurir nezvanično saznaje, prihvatila predlog medicinskog dela kriznog štaba da se uvedu još oštrije mere, te će od petka svi ugostiteljski i trgovinski objekti, kao i svi tržni centri, igraonice, kladionice, frizerski i kozmetički saloni, radnim danima raditi do 17 sati, dok će vikendom biti zatvoreni. Nove mere su neophodne, jer se u Srbiji svakog dana obaraju crni rekordi, pa je tako juče registrovano rekordnih 7.999 novozaraženih, a život je izgubilo 48 ljudi.

Mere koje je predložio krizni štab, kako saznajemo, između ostalog, podrazumevaju da ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti radnim danima mogu biti otvoreni do 17 časova, dok vikendom neće moći da rade, tj. od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati.

Ovo se, takođe, odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa-centre i bazene. S druge strane, ono što je za sve građane veoma važno, prodavnice prehrambene robe moći će da rade svaki dan do 21 sati, pa i vikendom.

Apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji. Pozorišta i bioskopi će raditi do 17 sati radnim danima i vikendom, a pijace će radnim danima raditi regularno, a vikendom od šest do 15 časova.

Nove mere ćebiti usvojene sutra na sednici Vlade, a važiće već od petka, 4. decembra. Na snazi bi trebalo da budu dve nedelje od usvajanja. Inače, u Srbiji su za 24 sata testirani uzorci 22.837 osoba, što je i najveći broj testiranih do sada. U bolnicama je 7.499 pacijenata, a na respiratoru rekordnih 269.

Oštriju borbu protiv korone najavila je i premijerka Ana Brnabić, koja je rekla da će se u toku dana sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kako bi zajedno razmotrili neke mere i njihovu usaglašenost s Ustavom. Potvrdila je da među članovima kriznog štaba postoje različita mišljenja koje bi mere bile najdelotvornije. - Neke mere već daju rezultate, ali pitanje je da li želimo ovim tempom ili želimo da idemo restriktivnije, pa da brže završimo. Pratimo i situaciju u Evropi i šire, pa se vodimo i time - rekla je ona za TV Pink.

Branislav Tiodorović NEMA NI GOVORA O POLICIJSKOM ČASU

Glavni cilj skraćivanja radnog vremena ugostiteljskih objekata je smanjenje širenja infekcije i pritiska na bolnice, rekao je sinoć dr Branislav Tiodorović: - Ovde se ne radi o vanrednom stanju, u pitanju je ograničeno radno vreme. Nema govora o policijskom času niti vanrednom stanju... Mi ne tražimo tri meseca, tražimo makar do 15. decembra da traju mere.

foto: Nemanja Nikolić

Mirsad Ðerlek VAKCINISAĆEMO BAR DVA MILIONA LJUDI

Mirsad Ðerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, rekao je za Kurir TV da je plan da se vakciniše barem dva miliona građana Srbije, a prve doze ruske vakcine stižu do kraja nedelje: - Do kraja ove nedelje doći će 20 doza vakcina „sputnjik V“ kako bi naša agencija dala mišljenje o toj ruskoj vakcini.

foto: Printscreen

NOVE MERE

Ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti radiće radnim danima do 17 časova, a vikendom uopšte neće raditi

Kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote, fitnes-centri, teretane i vežbaonice, spa-centri i bazeni radiće radnim danima do 17 časova, a vikendom uopšte neće raditi

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend

Apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji

Pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 časova, uključujući i vikend

Pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od šest do 15 časova

foto: Kurir

Ne propustite

DANAS VAS U KURIRU ČEKA POKLON IZNENAĐENJA I SASOMANGE OGLASNIK

Danas ćete uz dnevne novine Kurir dobiti poklon iznenađenja i Sasomange oglasnik

Kao iznenađenja možete da izaberete neki od sledećih poklona: ljuštilicu za voće i povrće, metalno rende, kašiku za med, nož, skalpel, lopticu skočicu, prsten za devojčice, šnalicu za kosu, rajf, set za šivenje, istiskivač za pastu za zube, kašiku za cipele, držač za mobilni telefon i još mnogo toga.

U Sasomange oglasniku ćete naći odabrane oglase za kupovinu i prodaju stanova, kuća, placeva, garaža, automobila, telefona, televizora, miksera, muzičkih instrumenata, nameštaja... Bukvalno za bilo šta!

Sasomange je novi onlajn oglasnik, koji se sastoji od internet portala i aplikacija, dostupnih i za iOS i za Android platforme, a svake srede uz dnevne novine Kurir dobijate na poklon selekciju besplatnih malih oglasa.

Celokupnu ponudu oglasa možete pronaći na Sasomange.rs, gde vas čeka preko 450.000 aktivnih oglasa u više od 90 kategorija i potkategorija.

Sasomange – jedno mesto na kom ima sve!

foto: Promo

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/ Ružica Kantar Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track