AUSTRIJA DONOSI MERE KOJE ĆE POGODITI I SRBE: Ako otputuju KUĆI ZA NOVU GODINU I BOŽIĆ evo šta ih čeka po povratku!
Foto: printscreen breitbart.com

SVE DO 10. JANUARA

AUSTRIJA DONOSI MERE KOJE ĆE POGODITI I SRBE: Ako otputuju KUĆI ZA NOVU GODINU I BOŽIĆ evo šta ih čeka po povratku!

Društvo -

Austrija najavljuje stroge mere nekoliko dana pred Božić, koje će se odnositi na restrikcije ulaska u zemlju tokom praznika.

Prema pisanju lista "Kronen cajtung" ove mere posebno pogađaju ljude koji tokom praznika žele da otputuju u "visokorizična područja" kao što su Balkan i Turska.

Kako navodi ovaj list, za vreme praznika na granicama i aerodromima biće uvedena stroga pravila, a među rizične zemlje spadaju i Italija i Nemačka. Svi koju budu "ilegalno" otputovali moraće da budu deset dana u karantinu po povratku u Austriju.

Mere će važiti do 10. januara i odnosiće se na sve zemlje koje će imati sedmodnevnu stopu u broju obolelih veću od 100 na 100.000 stanovnika. Kada će mere tačno stupiti na snagu nije poznato.

Dodaje se da vlada želi da spreči nastanak trećeg talasa infekcija i kolaps zdravstvenog sistema, a napominje se da mnoštvo migranata sa ovih prostora radi upravo u domovima za stare i bolesnicama.

Orf.at napominje da pravoslavni hrišćani slave Božić 7. januara, te da će mere biti na snazi kako bi se sprečio treći talas. Dodaje se da je Turska 30. novembra imala više od 31.000 novoinficiranih, a Srbija više od 6.000 novoobolelih.

Kurir.rs/austrijski mediji

Foto printscreen breitbart.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track