Najnovije vesti

TAKO I NAŠE KOMŠIJE SRBI! HRVATSKI RTL BEZ PARDONA: U Srbiji vakcinacija ide brže, dok mi kuburimo sa dve oni imaju već 5!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

zastoj u Hrvatskoj i zemljama EU

TAKO I NAŠE KOMŠIJE SRBI! HRVATSKI RTL BEZ PARDONA: U Srbiji vakcinacija ide brže, dok mi kuburimo sa dve oni imaju već 5!

Društvo

ZAGREB - Hrvatska RTL u emisiji Direkt izvestila je da Srbija već sprovodi masovnu imunizaciju sa više vakcina, dok Hrvatska i druge države Evropske unije kubure sa zastojem u nabavci vakcina, pa i samoj imunizaciji.

"Zastoj u isporuci vakcina postaje sve veći, i sve veći problem u svim zemljama Evropske unije. Zemlje koje nisu išle u paketu sa EU plaćaju više, i logicno, dobijaju više. Tako i naše komšije Srbi. Dok mi kuburimo sa dve vakcine, oni na raspolaganju već imaju pet", rekao je voditelj.

U Srbiji bi, kazao je, stvari mogle ići brže, jer se tamo koristi i ruska i kineska vakcina, koje Hrvatskoj nisu dostupne.

U jučerašnjem izveštaju iz Beograda o početku masovne vakcinacije, izveštač RTL-a kaže da građani samo treba da popune onlajn upitnik, i mogu da izaberu koju vakcinu žele.

"U ponudi su ruska i kineska vakcina, Fajzer, Moderna i AstraZeneka. Nekoliko stotina hiljada ljudi se prijavilo za vakcinaciju, što mislim da je dobar odziv u ovom prvom talasu", rekao je izveštač.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...