DECI ZAVRTALI UŠI I RUKE, ZATVARALI PO KAZNI! Ispovest majke čija ćerka je u vrtiću strave na Voždovcu doživela tešku TRAUMU VIDEO
Jeziv snimak Vaspitačica pritiska na pod dete koje plače, Foto: Printscreen

posle snimka progovorili roditelji

DECI ZAVRTALI UŠI I RUKE, ZATVARALI PO KAZNI! Ispovest majke čija ćerka je u vrtiću strave na Voždovcu doživela tešku TRAUMU VIDEO

Društvo -

N. V. (33), majka deteta koje je išlo u privatni vrtić „Zamak“ na Voždovcu, gde su navodno nastali i jezivi snimci maltretiranja dece koji su uznemirili javnost iznela je šokantne detalje.

- Moja četvorogodišnja ćerka je oko godinu dana išla u vrtić ‘Zamak’ na Voždovcu, jer su se reklamirali kao besplatna predškolska ustanova, a nakon trauma koje je doživela tamo morala je da posećuje psihologa godinu dana!

Dešavale su se scene gde su vaspitači nasilno držali decu, zavrtali im uši i ruke, vukli ih za kosu i izbacivali napolje ako se neko rasplače, a postojala je i posebna prostorija u koju su mališani išli po kazni.“

Ovako o dešavanjima u privatnom vrtiću „Zamak“ u Ulici Vojvode Vlahovića za Kurir svedoči majka N. V. (33) iz Beograda, nakon što su u javnost isplivali stravični snimci navodnog zlostavljanja dece u ovoj PU. Na snimku se vidi kako jedna vaspitačica drži na podu trogodišnjeg dečaka, koji navodno boluje od blažeg oblika autizma, a zatim ga grubo sa obe ruke diže u vazduh, na silu mu gura cuclu u usta.

INTERVENISALA HITNA POMOĆ

Direktorki pozlilo

vrtić, privatni vrtić
foto: screesnhot

Kako za Kurir nezvanično pričaju roditelji dece koji su pohađala ovu ustanovu, direktorka vrtića Maja Glušac se i vidi na spornom snimku koji je uzburkao javnost, a u vrtiću su navodno uglavnom zaposleni njeni prijatelji. Kad je u „Zamak“ juče došla inspekcija, direktorki je naglo pozlilo pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Vidi se i druga vaspitačica, koja izvlači decu iz prostora nalik ormanu u kom su navodno bila zatvorena i viče na njih dok ona plaču... Celo klupko počelo je da se odmotava kad su deca masovno počela da odbijaju da idu u ovaj vrtić.

Roditelji su kontaktirali jedni sa drugima i uskoro se ispostavilo da je „Zamak“ navodno jednu prostoriju pretvorio u neku vrstu „zatvora“ za mališane „u kazni“, ali i da vaspitačice stavljaju pelene i deci koja su prestala da ih nose.

INSPEKCIJA U VRTIĆU

Gak: Takav odnos prema deci nije dozvoljen

Slavko Gak
foto: Marina Lopičić

Gradska prosvetna inspekcija juče je obavila vanrednu kontrolu vrtića „Zamak“.

- Ukoliko se utvrdi da su snimci autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom - saopštio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak. Zaštitnik građana je od ovog sekretarijata zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi izveštaj o nadzoru nad radom privatnog PU „Zamak“.

- Moja ćerka je pohađala ovu ustanovu do pre dve godine. Vrtić nije imao ni čistačicu ni servirku, a i sama sam prisustvovala nekim scenama s bacanjem dece na pod i zavrtanjem ušiju. Kad je moje dete doživelo tešku traumu i preplašena me preklinjala da je više ne vodim tamo, ispisala sam ćerku - ispričala je revoltirana N. V. za naš list.

Na sve dostupne telefone u PU „Zamak“ juče se ili niko nije javljao ili su bili van funkcije. Vrtić juče nije radio, a kapija je bila zaključana. Sa roditeljima je bio zakazan sastanak u večernjim satima.

Kurir.rs/ Jelena Pronić

Foto: screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track