Najnovije vesti

TAKVU USPOMENU NA SINA JEDINCA NE TREBA DA IMA NIJEDAN RODITELJ: Potresno obraćanje oca malog Despota (4) koga je PREGAZIO AUTOBUS
Foto: printscreen Espreso/privatna arhiva

dva meseca od stravične nesreće u zemunu

TAKVU USPOMENU NA SINA JEDINCA NE TREBA DA IMA NIJEDAN RODITELJ: Potresno obraćanje oca malog Despota (4) koga je PREGAZIO AUTOBUS

Društvo

Pre dva meseca, u Zemunu, tragično je nastradao dečak Despot M. (4), kada je preko njega prešao autobus na liniji 18. U trenutku nesreće bio je s bakom, a poginuo je na svega 100 metara od svog stana, u kom su ga čekali roditelji.

Njegov otac odlučio je da ispriča šta mu je na duši:

"Danas je dva meseca od kada je naš sin Despot ubijen na ovom mestu. Dva meseca ga tražimo u slikama i snimcima, jer nam je to jedino preostalo. Tražimo njegov osmeh, a bio njegov zaštitni znak, tražmo njegovu dobrotu a bila je najčistija, trazimo našu ljubav, a bila je beskonačna, tražimo našu sreću, a bili smo najsrećniji na svetu.

Despot M.
foto: printscreen Espreso/privatna arhiva

Zašto?

Despot je samo želeo da sa svojom bakanom izađe iz autobusa, njegove poslednje reči su bile 'Silazimo, bakana' i on i bakana su se čvrsto držali za ruke i na vreme se spremili da ih vozač vidi da žele da izađu iz autobusa. Ali vozač nije GLEDAO. Vrata autobusa u pokretu sa poslednjeg stepenika su ih izbacila napolje, Despota je vozač autobusom vukao po asfaltu, nije stao, nije GLEDAO. Povrede su fatalne, nijedna mama, nijedan tata ne treba da ima takvu uspomenu na svog sina jedinca. Mi našeg sina nismo zagrlili, nismo poljubili dva meseca, a to smo radili stotinu puta dnevno. A vozač je na slobodi bez imalo kajanja, empatije i ljudskosti.

Opet zašto?

Bahatost, bezobzirnost, žurba i nebriga su bili preči od odgovornosti na radnom mestu, od obaveze da se poštuje zakon o bezbednosti saobraćaja, od obaveze da poštuje pravilnik gsp-a gde je jasno navedeno koje su obaveze vozaca na stajalistu pri izlazku i ulasku putnika, gde je dodatno naznačeno da su oni u obavezi da pomognu osobama sa malom decom. Dokazi jasno ukazuju ko je kriv za ubistvo našeg sina i mi tražimo da krivac bude lišen slobode".

Skup podrške roditeljima Despota održaće se u nedelju u Zemunu u 18 sati, u Prvomajskoj ulici, na stanici "Bosanska".

Kurir.rs/Espreso

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...