Najnovije vesti

KURIR SAZNAJE: Vakcinisano više od 200.000 građana!
Foto: Tanjug / Rade Prelić

KURIR SAZNAJE: Vakcinisano više od 200.000 građana!

Društvo

Masovna vakcinacija je izazvala veliko interesovanje građana, a kako saznaje Kurir, prema poslednjim podacima u Srbiji je više od 200.000 vakcinisanih.

Predsednik Vučić je danas rekao da je Srbija je u regionu ubedljivo prva, a u Evropi četvrta kada je reč o vakcinaciji.

- Očekujemo da sutra budemo treći po stopi vakcinacije na 100.000 stanovnika, jer bi trebalo danas da bude vakcinisano 50.000 ljudi. Da prestignemo Dansku. Ispred nas su samo Malta i Velika Britanija. U svetu smo deveti, a verujem da možemo da budemo peti ili šesti u naredna dva dana - istakao je predsednik.

vakcinacija, Sajam, Beogradski Sajam, vakcina
foto: Tanjug / Rade Prelić

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek najavio je danas nove doze vakcina.

- U Srbiju sutra stiže oko 10.000 doza "Fajzerove" vakcine i tako bi trebalo da bude i sledeća dva ponedeljka, a 15. februara trebalo bi da dobijemo 40.000 doza, koliko i 22. februara. Srbiji bi do kraja februara trebalo da bude isporučeno oko 110.000 hiljada doza vakcine proizvođača "Fajzer-Bajontek", istakao je za Kurir dr Đerlek.

vakcinacija, Sajam, Beogradski Sajam, vakcina
foto: Tanjug / Rade Prelić

Najveći punkt za vakcinaciju u prestonici je u Hali 11 Beogradskog sajma gde se dnevno vakciniše više od 2.000 građana. Vakcinacija se sprovodi u dva reda, za one koji imaju zakazan termin i one koji termin nemaju.

- U 17 kol centara beogradskih opština, oko 40.000 Beograđana starijih od 65 godina do sada se informisalo o procesu vakcinacije, više od 12.000 se prijavilo, a prevoz na mesto vakcinacije Grad je obezbedio za više od 1.000 ljudi - izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...