KURIR SAZNAJE: Srbija prešla 300.000 vakcinisanih
Foto: Tanjug/Rade Prelić

poslednji podaci

KURIR SAZNAJE: Srbija prešla 300.000 vakcinisanih

Društvo -

Prema poslednjim podacima Srbija je upravo prešla 300.000 vakcinisanih!

Od danas se na svim punktovima mogu da vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave sa terminom vakcinacije.

Srbija je po broju vakcinisanih treća u Evropi kada je reč o ukupnom broju vakcinisanih sa 278.491 vakcinisanom osobom, odmah iza Nemačke i Poljske.

Po broju vakcinisanih na milion stanovnika, Srbija se nalazi na prvom mestu sa 40.927 vakcinisanih, a iza naše zemlje su Slovenija, Nemačka, Austrija i Poljska.

Kada je reč o regionu, Srbija je na prvom mestu po broju vakcinisanih na milion građana, a slede Slovenija, Rumunija, Hrvatska i Mađarska.

Srbija na 9. mestu u svetu po stopi vakcinisanih

Srbija je, po poslednjim podacima od ponedeljka, na 9. mestu u svetu po stopi vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika, objavio je Fajnenšel tajms (FT).

Prema podacima iz 64 zemlje, do sada je širom sveta dato najmanje 66.997.371 doza vakcina protiv korona virusa, a u Srbiji je dato 3,7 odsto doza na 100 stanovnika, odnosno vakcinisano je 0,3 miliona građana.

Srbija se tako našla, prema podacima po broju datih doza na 100 stanovnika, ispred Nemačke, Finske, Italije, Danske, Španije, kao i Slovenije i Rumunije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track