Najnovije vesti

FANTASTIČNI REZULTATI, SRBIJA PRETEKLA SAD: Peti smo u svetu po broju vakcinisanih, drugi u Evropi
Foto: Printscreen, Zorana Jevtić

BORBA PROTIV EPIDEMIJE

FANTASTIČNI REZULTATI, SRBIJA PRETEKLA SAD: Peti smo u svetu po broju vakcinisanih, drugi u Evropi

Društvo
08:56h

Srbija je pretekla SAD i trenutno je 5. zemlja u svetu kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika. Kada je reč o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

vakcinacija
foto: Printscreen

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.343.718 vakcinacija protiv korona virusa i 487.359 revakcinacija.

vakcinacija
foto: Printscreen

Srbija je pretekla SAD i od jutros je 5. zemlja u svetu kada je reč o broju vakcinisanih građana na 100 hiljada stanovnika. Kada je reč u broju revakcinacija, prvi smo u Evropi i četvrti u svetu.

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što to zajedno imaju Mađarska, Slovenije, Hrvatska, Bugarska, Crna Gora, Severna Makedonija i Albanija.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Ruminija.

vakcinacija
foto: Printscreen

U svetu je Srbija na 5. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije. SAD su na šestom mestu.

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je četvrta, posle Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sejšela.

vakcinacija
foto: Printscreen

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...