PREŽIVELE AGONIJU I PAKAO, SADA PRAVDU TRAŽE NA SUDU: 20 unakaženih žena podneće krivičnu prijavu protiv vlasnice salona iz pakla
Foto: Printskrin/Instagram

kolektivna tužba

PREŽIVELE AGONIJU I PAKAO, SADA PRAVDU TRAŽE NA SUDU: 20 unakaženih žena podneće krivičnu prijavu protiv vlasnice salona iz pakla

Društvo -

Oko 20 devojaka koje tvrde da im je lice ostalo unakaženo, neke su zaradile i nekrozu tkiva, trajne ožiljke i povećan rizik od nastanka kancera kože nakon tretmana ulepšavanja u salonu O. M. u Beogradu, odlučilo je da kolektivno krivično goni vlasnicu tog kozmetičkog salona.

Tvrde da ih novac ne zanima, već hoće da pokušavaju da spasu druge žene od ovakvih fatalnih grešaka.

Za Kurir je svoju ispovest o tretmanima u salonu, koga po društvenim mrežama nazivaju "salon iz pakla", pristala da podeli i N. G. (29), koju je, kako kaže, vlasnica O. M. od početka targetirala kao glavnog krivca što je ceo slučaj dospeo u javnost.

ožilci, Estetska Hirurgija, salon iz pakla, Naida Gadžo
foto: Privatna arhiva

- Moja agonija i pakao traju već više od dva meseca. Instagram dotične O. M. mi je pokazala prijateljica i tamo su sve bile slike lepih radova, za koje smo tek kasnije saznali da su bile isfotošopirane.

Otišla sam kako bi mi sklonila ožiljak na nosu i čelu od boginja i da laserom skine bore smejalice oko usana, ali nisam ni sanjala da ću izaći sa sprženom kožom nakon što je iglom radila po njoj! Tretman je trajao pet minuta i za to vreme mi je uništen život.

Začkoljica i jeste u tome što neko vreme nakon spadanja krasta koža jeste crvena, a tek nakon nekoliko meseci sve bukne, pojavljuju se neravnine, udubljenja, ožiljci i bolni keloidi. Jedna devojka je dobila nekrozu tkiva, dok drugu sad očekuje operacija kako bi joj spasli nos zbog bakterija - priča N. G.

Dodaje da je ona još dobro prošla u odnosu na to kakve rane i psihičke traume je nanela drugim devojkama:

Naida Gadžo, prepiska, salon iz pakla, tretmani lica
foto: Privatn arhiva

- O. M. nas optužuje da smo kidale kraste i nismo vodile računa o higijeni, a imam dokaze u kojima me hvali kako sam pažljiva. Međutim, drugi dermatolog je rekao da imam opekotine drugog stepena, koža mi i nakon drugog tretmana laserom nije oporavljena, a ugroženo nam je i zdravlje jer smo sad u velikom riziku od kancera kože.

Laž je da sam joj pretila ili da pokušavala da iznudim novac, za šta posedujem dokaze. Meni novac ne treba, a tužićemo je kako bi joj bio zabranjen rad i kako bismo druge devojke spasli od toga da ih "spali" kao u požaru, a ona sama nije prošla nijednu edukaciju iako ih drži drugima!

Oštećena tvrdi: O. M. radi ilegalno, samo je novac zanima Unesrećena N. G. tvrdi da O. M. maderoterapiju u Banjaluci obavlja u privatnom stanu iako se predstavlja da je predsednica Udruženja kozmetičara i tvrdi da ima edukativni centar u Banjaluci. - Ona i u Beogradu radi u tuđem salonu, potpuno ilegalno, a niko osim nje tu tehniku i ne radi jer dermatolozi znaju posledice! Nigde nije istaknut cenovnik, cenu lupi tokom samog tretmana najčešće, a nikada ne izdaje fiskalni račun. Nju ne zanimaju posledice, već samo novac - tvrdi N. G.

Tabla sa imenom skinuta: Inspekcije naišle na zatvorena vrata

Estetska Hirurgija, ožiljci, tretman lica, opekotine, kozmetički salon, laser, plazma pen
foto: Printskrin/Instagram

Nakon što je Kurir preneo ispovest jedne od žena (ime i prezime poznato redakciji), koja je želela da smanji nos i podigne obrve, a nakon petosatne bolne intervencije nije mogla sedam dana da otvori oči, dva meseca da jede i ostala je sa trajnim opekotinama i keloidima na koži, inspekcije Ministarstva zdravlja, Ministarstva za rad i Poreske uprave poslale su svoje službe u nadzor u petak u pomenuti salon, ali su naišle na zatvorena vrata. Reporteri Kurir su se i lično u petak uverili da je tabla sa imenom salona sklonjena sa kuće na Senjaku.

(Kurir.rs/J.Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track