Najnovije vesti

VOZAČI, OVAJ PREKRŠAJ VAS VODI PRAVO U PRITVOR: Dovoljan je samo otisak prsta da vam pišu kaznu, može vas koštati MILIONE dinara
Foto: Printscreen RTS

gubite i 12 poena

VOZAČI, OVAJ PREKRŠAJ VAS VODI PRAVO U PRITVOR: Dovoljan je samo otisak prsta da vam pišu kaznu, može vas koštati MILIONE dinara

Društvo

Saobraćajna policija isključila je proteklog vikenda oko 150 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju, tačnije izmereno im je više od dva promila alkohola u krvi.

Svakog vikenda za po 10 procenata povećava se broj onih koji voze pod dejstvom alkohola iako su velika opasnost i za svoj i za tuđe živote.

saobraćajna policija
foto: Printscreen RTS

- Ukoliko skrivite saobraćajnu nesreću pod dejstvom alkohola, platićete svu štetu nastalu udesom, a ona se često meri milionima dinara - rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Policija će i ove nedelje, naročito posle otvaranja tržnih centara, proveravati da li se vozi pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Kazna za više od dva promila alkohola vodi vas direktno u pritvor i gubite 12 poena.

Ovih dana nabavljeno je i pedeset novih vozila koja su u stanju da po otisku prsta provere vaš identitet tako da ne možete da izbegnete kaznu i ako tvrdite da nemate dokumenta.

saobraćajna policija
foto: Printscreen RTS

- U vozilu postoji čitač biometrijskih dokumenata i to se odnosi na proveru identiteta lica odnosno na proveru vozila - kaže Boban Milinković iz MUP-a Srbije.

Iz MUP-a mole vozače da zbog sebe, ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, za volan sedaju odmorni, ne voze brzo i obavezno bez kapi alkohola.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...