Najnovije vesti

BAKA IZ BLACA PONOVO PROHODALA DA JOJ NE BI ODUZELI UNUKE! Ljiljana zahvaljujući dobrim ljudima ustala iz INVALIDSKIH KOLICA
Foto: Dejan Marković Milošević, facebook

slučaj koji je potresao srbiju

BAKA IZ BLACA PONOVO PROHODALA DA JOJ NE BI ODUZELI UNUKE! Ljiljana zahvaljujući dobrim ljudima ustala iz INVALIDSKIH KOLICA

Društvo

Želja da zadrži unuke, kako njena, tako i velikog broja ljudi u Srbiji, dovela je do toga da baka Ljiljana D. iz Suvog Dola kod Blaca ponovo prohoda kako bi mogla više da brine o unuku (14) i unuci (10).

Podsetimo, pre nekih mesec dana, radnice Centra za socijalni rad došle su da oduzmu dečaka i devojčicu od njihove bake, koja je bila u invalidskim kolicima, jer joj je amputirana noga.

Na sreću, to se nije desilo, a direktorka Centra za socijalni rad je nakon incidenta smenjena.

Međutim, Srbija je čula za porodicu u nevolji, a pomoć je počela da stiže sa svih strana. Tako je Ljiljana sad dobila i protezu zahvaljujući protetičaru Nebojši Periću kako bi mogla da hoda.

Blace, Suvi Dol, Ljiljana Dačević
foto: Dejan Marković Milošević, facebook

- Ja sam presrećna, zaista presrećna, ne boli i ne žulja - rekla je baka Ljilja.

Nebojša, koji je napravio protezu, objasnio je da će baki biti potrebno nekoliko meseci da nauči da hoda bez hodalice.

Dečak i devojčica inače žive kod bake posle smrti svoje majke. Otac ih je napustio kad su bili mali, a prema najavi Ministarstva za brigu o porodici i demografiju dečak i devojčica trebalo bi da budu prebačena u srodničku porodicu, a ne hraniteljsku, odnosno kod druge bake, majke njihove pokojne mame.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...