00:23

ČEKA SE POPUŠTANJE MERA: Počenje sednica Kriznog štaba KURIR TELEVIZIJA

ZDRAVSTVENI SISTEM OSTAJE U PRIPRAVNOSTI

KRIZNI ŠTAB DONEO ODLUKU: Sutra se otvaraju zatvoreni delovi kafića i restorana! Dr Tiodorović otkrio pod kojim uslovima

Društvo -

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa doneta je odluka da zatvoreni delovi restorana i kafića budu otvoreni od sutra ujutru i radiće do 22.00, uz 50 odsto kapaciteta unutra i poštovanje epidemioloških mera, pri čemu muzike ne sme da bude.

"Obratiću se sa dragi naši saborci", počeo je dr Tiodorović obraćanje po završetku sednice zahvaljujući se medijima na pomoći u borbi protiv korone.

"Svesni smo realne situacije, ali i epidemiološke situacije. Imali smo divnih pet, šest dana odmora i iskoristili na, nadam se, najbolji mogući način. Moramo biti svesni da se nisu sve mere koristile. Bilo je lepo vreme i mnogo opuštanja, zato je zdravstveni sistem spreman za narednih sedam do deset dana, kada se očekuje određeni broj novozaraženih, ali ne u meri kao što smo imali za Sretenje".

krizni štab, Branislav Tiodorović
foto: Tanjug Printscreen

"Ovaj oprez u medicinskom delu Kriznog štaba nadam se da razumete".

"Doneli smo odluku da se otvore zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata, ali uz poštovanje mera - 50 odsto popunjenosti kapaciteta, da nema muzike ni žive ni one druge i da korisnici drže rastojanje od metar i po - dva. Biće rigorozna kontrola".

"Noćni klubovi su težak problem. Prošle godine su nam doneli mnogo jakih udaraca. Verujem da su oni spremni da za rad. Ali, sačekaćemo malo. Kad budemo imali manje od 100 novopozitivnih na dnevnom nivou, onda možemo da ih otvorimo. Ako postignemo 60-70 odsto kolektivnog imuniteta, zašto da ne?"

"Sa virusom nismo završili".

"Sledeće nedelje ćemo na sednici govoriti i o drugim temama".

"Nismo razmatrali druge zahteve. I dalje ostaje na snazi da nema okupljanja više od pet osoba".

"Doneli smo odluku da svi naši građani koji žive i rade u inostranstvu mogu da uđu u Srbiju bez ograničenja ako su tamo prošli kompletnu vakcinaciju. Očekujemo isto od drugih zemalja. Naš digitalni sertifikat je pohvaljen od mnogih zemalja".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track