JOŠ 12 POSTO DA SE UKINU MERE! SVET SE SMEJE IZAZOVU A MILA ŠIRI ZAVERU Vakcine i magneti da se i vi nasmejete neukoj antivakserki
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen/TV Prva

teorije zavere o vakcinama protiv korona virusa

JOŠ 12 POSTO DA SE UKINU MERE! SVET SE SMEJE IZAZOVU A MILA ŠIRI ZAVERU Vakcine i magneti da se i vi nasmejete neukoj antivakserki

Društvo -

Nakon što je premijerka Ana Brnabić saopštila da će potpuno popuštanje mera biti tek kada se dođe do 60 odsto vakcinisanih građana Srbije, usledile su ponovo antivakserske teorije zavere o vakcinama protiv korona virusa.

Ovoga puta na udaru su se našli "sputnjik" i "fajzer" cepivo.

Naime, na društvenim mrežama proširio se izazov ko će uspeti da zalepi metal na telo na mesto gde je primio vakcinu. Tako su se pojavili snimci iz Sjedinjenih Američkih Država na kojima se vidi da su neki zalepili metal na navodno mesto uboda, aludirajući na to da se u ovim cepivima nalazi čip sa magnetom koji privlači i drži novac uz kožu.

Takođe, mnogi korisnici društvenih mreža rekli su i kako su više puta pokušavali dok navodno nisu uspeli da zalepe metal, što je izazvalo smeh širom planete.

Taj "čelendž" iskoristila je i jedna od najistaknutijih predstavnika antivakcinaškog lobija u Srbiji Mila Alečković, koja je na Tviteru objavila da je cepivo "sputnjik" zapravo genski tretman koji u sebi sadrži magnete.

Mila Alečković
foto: Dragana Udovičić

- Ovo mi je poslao prijatelj: "Na mestu gde sam vakcinisan ‘sputnjik’ vakcinom metalni novčić stoji kao da ga drži magnet." Pored toga, treba još nešto znati: "sputnjik“ vakcina je isto, kao i "fajzer“, genski tretman. Objavite ljudima koji su u zabludi - napisala je Alečkovićeva.

Ovoj teoriji jutros se pridružio i gastroenterolog Vojislav Perišić koji je ispričao da je dobio fotografiju od oca jednog svog pacijenta na kojoj se vidi kako kovanica dolara stoji na mestu gde je aplicirana Fajzerova vakcina.

Vojislav Perišić
foto: Printscreen/TV Prva

- Kao da je magnetno vezana unutra. Kad sam video fotografiju, pozvao sam ga i pitao šta je ovo - ispričao je Perišić u Jutarnjem programu TV Prva.

Kako kaže, otac pacijenta mu je objasnio da je stavio dolar na mesto gde je primljena Fajzerova vakcina.

- Pitao sam ga da li je tu imao neku tetovažu u kojoj bi mogao biti magnet, ja ne znam šta je... Ja sam se juče iznenadio - rekao je Perišić.

Inače, advokat Nebojša Perović kaže za Kurir da ovakvim teorijama zavere više niko ne veruje, a da ovakva objava može da se podvede pod delo protiv javnog reda i mira izazivanje panike i nereda za šta je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine, kao i novčana kazna.

Podestimo i na dečaka iz Ždrela kod Petrovca na Mlavi, koji ima,kako kaću, Božiji dar. Njegove ruke mogu da izleče bolove, a njegovo telo kao magnet privlači razne predmete: mobilne telefone, kašike, viljuške, šerpe…

Doktori nemaju nikakvo objašnjenje. Kažu da nema nikakvu bolest i da mu to ne šteti, dok bioenergetičari kažu da Luka ima veoma jaku energiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track