05:17

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST U PULSU: Da li je 3 godine zatvora dovoljna kazna za vozača koji je u alkoholisanom stanju usmrtio pešaka

STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

PROFESOR VUJANIĆ U PULSU: Da li je 3 godine zatvora dovoljna kazna za vozača koji je u alkoholisanom stanju usmrtio pešaka

Društvo -

Stručnjak za bezbednost saobraćaja profesor Milan Vujanić u "Pulsu Srbije" komentarisao je slučaj vozača Aleksandra M. (29) koji je kažnjen sa tri godine zatvora nakon što je vozeći pod dejstvom alkohola, obilazeći autobus, na pešačkom prelazu ubio Pavla S. (16).

- Svaka kazna, uključujući i ovu mora da odgovara i delu i prekršiocima i sud na osnovu svih okolnosti na osnovu kojih se dogodila nepravda koja kazna treba da se primeni. Kaznenu politiku donosi Zakonodavno pravno telo, njima treba podnositi inicijativu za promenu zakona. Ovo je potpuno neprihvatljivo da zbog manjka nečije pažnje vi izgubite život. U tom smislu gubitak nije nadoknadiv.

dr Milan Vujanić
foto: Kurir televizija

- Taj koji je načinio kaznu mora da bude tako kažnjen da oseti taj gubitak koji je naneo onome koga je oštetio. Ta kazna mora biti i preventivna, da on više nikad ne pomisli da uradi tako nešto, a i da ni drugi ne pomisle da urade tako nešto.

- Ja smatram da kaznena politika za korišćenje telefona i vožnje pod dejstvom supstanci i alkohola treba biti pooštrena - kaže dr Milan Vujanić.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:07

Čačak izašao iz kovid sistema

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track