PUTNICI IZ SRBIJE OD 24. JUNA MOĆI ĆE BEZ IKAKVIH OGRANIČENJA U HOLANDIJU: Neće biti potreban ni PCR test, potvrda o vakcinaciji..
Foto: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN

nova odluka

PUTNICI IZ SRBIJE OD 24. JUNA MOĆI ĆE BEZ IKAKVIH OGRANIČENJA U HOLANDIJU: Neće biti potreban ni PCR test, potvrda o vakcinaciji..

Društvo -

Putnici iz Srbije, kao i iz Albanije, Severne Makedonije, SAD, Libana i Tajvana, od 24. juna mogu da uđu u Holandiju bez ikakvih ograničenja. Kako navodi, to znači da putnici iz ovih šest zemalja, uključujući turiste, neće morati da pokažu test na korona virus niti potvrdu o vakcinaciji, a neće morati ni da idu u karantin.

Odluku je objavila Vlada Holandije, po preporuci Saveta EU da se navedene države dodaju da listu EU epidemiološki bezbednih zemalja trećeg sveta, čijim građanima bi trebalo dozvoliti putovanja u EU koja se ne smatraju neophodim.

Međutim, oni koji dolaze u Holandiju avionom moraće da popune izjavu o zdravstvenom stanju, koju neke avio-kompanije dozvoljavaju da se popuni u digitalnom formatu kada se putnik prijavi na let.

- Ako dolazite iz države gde je rizik od zaražavanja Kovidom-19 nizak (bezbedne države), ne morate da pokažate negativan rezultat testa kada putujete u Holandiju. Takođe, ne morate da idete u samoizolaciju po dolasku u Holandiju - saopštila je vlada te zemlje.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track