POGLEDAJTE KAKO ŽIVI JEDINA SRPKINJA U ĐAKOVICI: Dragica NE IZLAZI IZ STANA, zabranjen joj je ulazak u prodavnice! (VIDEO)
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj, Kancelarija za KiM

KURIR NA GRANICI SA ALBANIJOM

POGLEDAJTE KAKO ŽIVI JEDINA SRPKINJA U ĐAKOVICI: Dragica NE IZLAZI IZ STANA, zabranjen joj je ulazak u prodavnice! (VIDEO)

Društvo -

Dragica Gašić je sama u gradu, iako ima nekoliko hiljada komšija. Jedina Srpkinja u Đakovici ne sme na ulicu da izađe. Ne zbog straha - ona je neustrašiva, ali zabranjeno joj je da izlazi iz stana.

Ona nije gost tu odakle je teraju. Nije list sa oraha da ga u suton oduva povetarac s Paštrika, njeni su koreni duboko u metohijskoj zemlji, na kojoj sve - osim Srba danas - uspeva

Dragica Gašić posle 22 godine izbeglištva, 9. juna ove godine, vratila se u svoj stan u Đakovici. Od tada trpi psovke i pogrdne reči sugrađana na ulici i zabranjen joj je ulazak u pekare i prodavnice, pa od Vidovdana i ne izlazi iz stana. Tragom ove vesti fotograf Kurira i ja, koji ovo pišem, zaputili smo se na lice mesta.

Upozorenje: Prizori mogu izazvati mučninu ili bes. A možda vas obuzme tuga. Ali to je pravi život. Ako vam se ne dopada, uključite televizor.

POGLEDAJTE SNIMAK KURIRA, OVAKO DRAGICA ŽIVI U ĐAKOVICI

08:47

JEDINA SRPKIJA KOJA ŽIVI U ĐAKOVICI! Dragica Gašić NE IZLAZI IZ STANA, zabranjen joj je ulazak u prodavnice!

01:33

KURIR U ĐAKOVICI KOD DRAGICE GAŠIĆ: Albanci ne žele da joj prodaju ni VEKNU HLEBA

(Kurir.rs / Momčilo Petrović, Foto, video: Nemanja Nikolić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track