ODRŽANA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Raspravljalo se o trećoj dozi vakcine i eventualnom pooštravanju mera
Foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić

nove mere?

ODRŽANA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Raspravljalo se o trećoj dozi vakcine i eventualnom pooštravanju mera

Društvo -

Oko 16 časova počela je sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa na kojoj se razmatrana aktuelna epidemiološka situacija.

Na završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama. Treća doza će biti preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti.

Stručnjaci su prethodnih dana upozoravali na povećanje broja novozaraženih, kao i na opasnost da u Srbiji zbog slabog odziva na vakcinaciju u septembru dođe do četvrtog talasa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je najavila da je moguće da na sednici Kriznog štaba na preporuku Stručnog komiteta za imunizaciju bude doneta i odluka o trećoj dozi vakcine.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da Krizni štab zaseda kako bi se procenila epidemiološka situacija i mere protiv virusa korona, navodeći da lokdaun ne dolazi u obzir, ali da je moguće pooštrovanje mera za one koji se vraćaju u zemlju.

Tiodorović je kazao da poseban rizik nose oni koji se vraćaju sa letovanja iz Grčke, gde na dnevnom nivou broj zaraženih prevazilazi više hiljada, ali i iz Crne Gore.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track