KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Uvodi se treća doza vakcine - OVO SU NOVE ODLUKE!
Foto: Kurir, RTS Printscreen

završena sednica

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Uvodi se treća doza vakcine - OVO SU NOVE ODLUKE!

Društvo -

Upravo je završeno zasedanje Kriznog štaba nakon čega su otkrili o čemu su razgovarali i koji dogovori su postignuti u vezi sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama. Treća doza će biti preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti.

Takođe, oko brojnijih manifestacija da se primeni pravilnik po modelu koji je bio na EXIT festivalu. To praktično znači da će na sve veće skupove, kulturne, sportske i druge događaje vakcinisani ulaziti sa potvrdom da su vakcinisani dok će drugi morati da imaju negativan PCR ili antigenski test.

Jedan od zaključaka današnjeg zasedanja je potpuni angažman svih nadležnih na što široj vakcinaciji. Iako je prvobitno planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta zbog treće doze vakcine, datum je pomeren, a na današnjem sastanku je bila analizirana situacija o porastu broja zaraženih.

Pre sednice je najavljeno da će na njoj biti reči o trećoj dozi vakcine i eventualnom pooštravanju mera za borbu protiv Kovida 19, a pojedini mediji su preneli i da je među prvim novim merama navodno da će ulaz u ugostiteljske objekte i prisustvo na velikim skupovima budu dozvoljeni samo vakcinisanima!

Stručnjaci su prethodnih dana upozoravali na povećanje broja novozaraženih, kao i na opasnost da u Srbiji zbog slabog odziva na vakcinaciju u septembru dođe do četvrtog talasa. a i Srbiji su samo u poslednja 24 sata potvrđena 332 nova slučaja zaraze virusom virusa.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track