NOVI SKOK KORONA BROJKI: Danas 386 novozaraženih, četiri pacijenta preminula
Foto: Printscreen covid19.rs, Shutterstock

poslednji podaci

NOVI SKOK KORONA BROJKI: Danas 386 novozaraženih, četiri pacijenta preminula

Društvo -

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.275 građana, a 386 je novozaraženih.

presek stanja, korona
foto: Printscreen covid19.rs

Prminula su nažalost četiri pacijenta, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se osmoro obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus testirano je 6.063 građana, a 303 bilo je novozaraženo. Preminula su četiri pacijenta, a na respiratorima je bilo osmoro obolelih.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u Srbiju stigao novi kontigent doza vakcina "Fajzer-Biontek", protiv kovida 19.

U Srbiju je danas stiglo ukupno 136.890 doza vakcine "Fajzer" i to 132.210 doza u okviru redovne isporuke, kao i 4.680 doza preko sporazuma sa Vladom Austrije.

Vakcine su dopremljene na Institut "Torlak".

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon rekao je danas da imamo porast aktivnosti virusa, kao i da očekujemo porast broja novozaraženih, i tokom sledeće nedelje.

- O novim merama i zabranama u smislu zatvaranja kao što je bilo teško da će biti govora. Biće sigurno kada dođu četvorocifreni brojevi da ne mogu javna okupljanja da budu kao sada, sada je do 500 ljudi. Sve što je više od 500 traži odobrenje od Kriznog štaba. Dato je uslovno šta sve treba da se obezbedi, da se zaštićeni okupljaju, ali i svedoci smo da se to ne poštuje. Moramo da podignemo svest o tome, ja kao epidemiolog imamo obavezu da insistiram na vakcinisanosti onih koji će ući u kolektive i na zaštićenosti.

Epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je danas da je siguran da će školska godina početi regularno, jer se ne očekuje značajniji porast broja inficiranih korona virusom do oktobra.

Tiodorović je izjavio da je uslov da učenici i studenti ostanu u školskim klupama i tokom cele zime da se što više njih vakciniše.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track