POSLEDNJA ŽELJA MIROSLAVA LAZANSKOG BIĆE ISPUNJENA: Evo šta je planirao naš diplomata, ali ga je SMRT PREDUHITRILA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Happy TV

tužno

POSLEDNJA ŽELJA MIROSLAVA LAZANSKOG BIĆE ISPUNJENA: Evo šta je planirao naš diplomata, ali ga je SMRT PREDUHITRILA! (VIDEO)

Društvo -

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović otkrila je da će ispuniti poslednju želju Miroslava Lazanskog koji je juče preminuo u Beogradu.

Njen tekst prenosimo u celosti:

"Šok, tuga, neverica! Otišao je jedan od najvećih — Miroslav Lazanski. Naš Laza. Otišao je na svoje poslednje putovanje.

A njegovo poslednje rusko putovanje zauvek ću pamtiti. Posetili smo Jasnu Poljanu, mesto gde je rođen i gde je više od šest decenija živeo i stvarao veliki ruski pisac Lav Tolstoj. Bila je njegova želja da to mesto zajedno posetimo. Tu se Laza poklonio na grobu čuvenog pisca i na molbu domaćina upisao se u knjigu utisaka.

Istog dana, posetili smo na kratko i Tulu, grad oružara, medenjaka i samovara.

Kupila sam mu u Jasnoj Poljani na poklon tulski „prjanik“ (medenjak) sa natpisom „tulski oružari“. Za uspomenu.

Poslednji naš susret dogodio se dan kasnije. Tog dana putovao je u Beograd, na godišnji odmor. Sa tog putovanja se više neće vratiti u Moskvu, na svoje radno mesto. Zagrlili smo se na rastanku, nakon što smo prethodno skovali planove za nova putovanja.

Nakon Volgograda, nekadašnjeg Staljingrada, Jasne Poljane i Tule, želeo je da zajedno posetimo Kursk, mesto gde se tokom Drugog svetskog rata odigrala najveća tenkovska bitka u istoriji, i Vladivostok, sedište ruske Pacifičke flote.

Tu misiju ću ispuniti sama. Isto onako kako je Laza ispunio želju svog pokojnog oca da na Mamajevom kurganu u Volgogradu položi cveće na grobove ruskim junacima, ja ću ispuniti Lazinu želju", zavetovala se Ikodinovićeva.

Podsećamo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track