USIJANJE: Biznismeni znaju ko je madam kojoj mogu da traže devojku ELITNE PROSTITUTKE STALNO TUKU I URINIRAJU PO NJIMA
Foto: Kurir

kurir tv

USIJANJE: Biznismeni znaju ko je madam kojoj mogu da traže devojku ELITNE PROSTITUTKE STALNO TUKU I URINIRAJU PO NJIMA

Društvo -

Tema večerašnjeg "Usijanja" bila je šema elitne prostitucije u Srbiji!

Kurir još jednom razotkriva kako je funkcionisao princip vrbovanja, obuke, transformacije, promocije, podele zarade i koriščenja usluga "elitnih" prostitutki u Srbiji i regionu.

U fokusu temeljne višemesečne istrage novinara Kurira otkriveno je da se jedna poznata dama, koja je osim po privatnom biznisu, koji joj je osnovno zanimanje, poznata i po turbulentnom braku sa poznatim pevačem, navodno tajno bavi podvođenjem devojaka.

Kako funkcioniše razrađena šema prostitucije u regionu koja doseže do Zapadne Evrope i Bliskog istoka? Kako madam i makro vrbuju devojke? Da li postoji izlaz?

To su samo neka od pitanja na koja su odgovorili novinarka Ljiljana Stanišić i predsednik Sindikata policije i policijskih starešina Blažo Marković.

Usijanje dana
foto: Kurir

- Prostitucija je najniži nivo na koji jedna žena može da padne. To što se naziva elitna ponovo ne znači ništa lepo - rekla je Stanišić i podsetila na istraživanje Kurira od pre nekoliko godina kad je otkrila da se jedna poznata dama prostituiše sa arapskim biznismenima u jednom beogradskom hotelu.

Usijanje dana
foto: Kurir

Tada je prema njenim rečima počelo da se odmotava klupko elitne prostitucije u Srbiji.

- Prostituciju je teško dokazati na sudu. Ja sam predložio legalizaciju prostitucije pre svega zbog zdravstvene zaštite seksualnih radnika, ali i profita koja bi država mogla da ostvari. Slovenija zaradi 30 miliona evra godišnje - rekao je Marković.

Usijanje dana
foto: Kurir

Zakoni koji regulišu prostituciju se prema njegovim rečima razlikuju od države do države.

- Moramo da pokupimo od njih ono što nam valja. Najpribližniji smo modelu Slovenije koja ne kažnjava ni onoga ko pruža uslugu, a ni korisnika - dodao je Marković.

01:28

NOVINARKA KURIRA O PODVOĐENJU DEVOJAKA: A gde su batine, a gde je uriniranje, pola od tih devojaka su šišane na ćelavo!

Stanišić je navela da je tokom istraživanja saznala da je supruga jednog poznatog pevača jedna od glavnih estradnih makroa.

02:00

POLICIJSKI SINDIKALAC ŠOKIRAO U USIJANJU: Kod nas nema elitne prostitucije, teško je dokaziva na sudu

- Zbog muža ima mogućnost da se upoznaje sa pevačicama i starletama i njoj je zbog toga lakše da ih podvodi muškarcima koji nisu samo iz naše zemlje nego i iz Crne Gore i drugih zemalja regiona - kaže novinarka Kurira.

Mlade devojke prema njenim rečima danas hrle da budu poznate i da se uključe u javni život.

Bavim se prostitucijom 17 godina

U emisiji je puštena i izjava transrodne osobe Kristine Ferari koja je priznala da se bavi prostitucijom 17 godina.

- Došla sam u Beograd da radim, ali nisam mogla da zaradim dovoljno za svoje potrebe. Upoznala sam na poslu neke trans devojke koje su se time bavile i nakon kraćeg razmišljanja odlučila sam da probam - priznala je Ferari i dodala da se zalaže za legalizaciju prostitucije.

- Beograd je centar regrutacije, ali ne zaostaje ni unutrašnjost. Takve devojke nećete sresti u biblioteci nego u klubovima gde izlaze muškarci koji imaju dubok džep. Lovatori znaju kome da se obrate za devojku. To je javna tajna - rekla je Stanišić.

Marković navodi da se spekuliše sa mnogim poznatim imenima, ali da za sada ne postoje dokazi.

- Seksualne radnike treba svrstati u zanat i tako treba da budu registrovani. To je za mene jedina mogućnost - rekao je Marković i naglasio da je na sudu teško dokazati organizovanje prostitucije.

Stanišić je dodala da su korisnici elitne prostitucije uglavnom muškarci na visokim funkcijama i da se to ispostavilo i nakon hapšenja najpoznatijeg estradnog makroa Mihajla Maksimovića.

- Sve devojke sanjaju da budu bogate i da se dobro udaju. Ne žele da rade od 8 do 16. Sve to što sija i šljašti, skupa kola, skupe večere, to ne treba da bude put. A gde su batine? Gde je uriniranje po tim ženama? Pola tih devojaka je zlostavljano i ponižavano. Ta druga strana treba da se prikaže - rekla je Stanišić.

Marković je rekao da bi seksualni radnici trebalo nakon legalizacije da formiraju i sindikat koji bi se bavio njihovim pravima.

Elitna prostitutka prema rečima Stanišić za veče može da zaradi i 1.500 evra, a moraju da izgledaju onako kako makro zahteva.

- Dame neka uče školu, stvaraju porodicu, poštuju roditelje, paze sa kim se druže, a ne da gledaju društvene mreže i neke sumnjive devojke, to je poruka - zaključila je novinaarka Kurira na kraju emisije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track