VUČEVIĆ POSLE GLAVNOG ODBORA SNS: Izborna skupština u oktobru, Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje za predsednika Srbije
Foto: Kurir

završena sednica iza zatvorenih vrata

VUČEVIĆ POSLE GLAVNOG ODBORA SNS: Izborna skupština u oktobru, Vučić ima moralnu obavezu da se kandiduje za predsednika Srbije

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da je danas Glavni odbor SNS zakazao Izbornu skupštinu te stranke za period od 21. do 24. oktobra i da je doneta, kako je naveo, tehnička odluka, o utvrdjivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije.

SNS, glavni odbor
foto: Kurir

"Ključne rasprave se tiču toga što čeka našu stranku za nekih mesec dana, tačnije u oktobru. Odlukom članova Glavnog odbora, zakazana je izborna skupštuna SNS u periodu od 21. do 24. oktobra i doneta je tehnička odluka o utvrdjivanju broja delegata i svih opštinskih i gradskih odbora na teritoriji Srbije. Predsedništvo SNS će biti zaduženo da tehnički pripremi u ovom periodu do održavanja kongresa", rekao je Vučević, prenele su Večernje novosti.

Vučević je nakon sednice Glavnog odbora najavio da će u SNS i na funkcijama biti uvedena "nova lica", kako je rekao, "da pustimo svežu krv u stranku".

"4.000 delegata će činiti skupštinu i to će biti najveća izborna skupština u Srbiji. Naravno da većina članova Glavnog odbora očekuje da predsednik (Srbije i SNS Aleksandar) Vučić vodi stranku. Mislim da gospodin Vučić ima moralnu obavezu da prihvati kandidaturu za predsednika Republike", dodao je on.

1 / 18 Foto: Kurir

Sednici su prisustvovali, između ostalih, funkcioneri SNS Goran Vesić, Zoran Djordjević, Vladimir Marinković, Vladimir Božović, Veselin Šljivančanin, Petar Petković, Aleksandar Marković, Jadranka Joksimović, kao i Aleksandar Šapić, potpredsednik SNS i predsednik opštine Novi Beograd.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track