NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 7.696 novozaraženih, preminulo 57 pacijenata
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković, Screenshot

korona brojke

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Danas 7.696 novozaraženih, preminulo 57 pacijenata

Društvo -

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 25.161 građana od kojih je 7.696 novozaraženih.

Preminulo je 57 pacijenata, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 278 obolelih.

live blog
foto: Screenshot

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 25.039 građana od koji je 7.327 bilo novozaraženo. Preminulo je 59 pacijenata, a na respiratorima širom Srbije bilo je 287 obolih.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se drugi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada, odnosno kombinovana nastava od ponedeljka, 25. oktobra 2021. godine primenjuje u srednjim školama na teritoriji četiri lokalne samouprave: Beograd, Vrnjačka Banja, Niš i Šabac.

Na institutu Torlak danas je rusku vakcinu Sputnik V proizvedenu u Srbiji prva primila direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Danica Grujičić. Ona je u 13 časova na Institutu za virusologiju, vakcine i serume primila prvu dozu vakcine i ujedno je prva u Srbiji koja prima rusku vakcinu proizvedenu na tom Institutu.

- Ovo je dokaz da su sve one priče koje su pričane o Torlaku laž, da nit je propao, nit je prodat, niti su svi stručnjaci otišli. Ovo su napravili naši stručnjaci i mladi i stari koji su ove mlade naučili. To je veliki broj stručnjaka koji su ostali u ovoj zemlji i koji su napravili ovu vakcinu - istakla je dr Grujičić.

(Kurir.rs)

02:22

STRUČNJAK UPOZORAVA KO MOŽE DA DOBIJE TROMB NAKON KOVIDA! Jedan rezultat na laboratorijskom nalazu krije rizik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track