00:40

POČINJE KONTROLA: Od 22 časova obavezne kovid propusnice

Vikend za prilagođavanje ugostiteljskih objekata

VEČERAS U 22 STARTUJU KOVID PROPUSNICE: Ko ih falsifikuje, sledi krivična! Evo šta kaže šef komunalne kako će to da izgleda

Društvo -

Od ponedeljka počinje kažnjavanje ukoliko se posle 22 časa dozvoli boravak gostima bez zelenog sertifikata

BEOGRAD - Načelnik Komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac najavio je da će vikend biti iskorišćen za "prilagodjavanje i upozoravanje" ugostiteljskih objekata na obavezu kovid propusnica, a da će od ponedeljka početi kažnjavanje ukoliko posle 22 časa dozvole boravak gostiju bez zelenog sertifikata.

Gostujući na Prvoj televiziji, Divac je rekao da je u prethodnom periodu kažnjeno 47 pravnih lica, uglavnom tržnih centara, jer nisu postupali po važećim merama za suzbijanje epidemije korona virusa.

Ivan Divac
foto: Screenshot

"U svim tržnim centrima i većim prodavnicama mora da postoji kovid redar a što se tiče kontrole po autobusima, to je teže organizovati. Građani nose maske ali se ne može reći da nose svi. Ipak nema mnogo kazni jer nam nije cilj da kažnjavamo već da upozoravamo na obavezu poštovanja mera", kazao je Divac.

Ponovio je da će posle 22 časa svaki gost ugostiteljskog objekta morati da ima zeleni sertifikat i upozorio da falsifikovanje tih dokumenata predstavlja krivično delo.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track