02:10

PREVARA, NE NASEDAJTE: Ime vrhunskog doktora zloupotrebljeno za prodaju lažnog leka

ZLOUPOTREBA

PREVARA, NE NASEDAJTE: Ime vrhunskog doktora zloupotrebljeno za prodaju lažnog leka DR MILJKO RISTIĆ: Ovo je za istražne organe!

Društvo -

Neverovatna prevara kruži internetom - lažni lek, koji navodno spasava od pritiska i čak devet bolesti, nepoznatog porekla, navodno preporučuje ni manje ni više nego naš vrhunski kardiohirurg prof. dr Miljko Ristić!

I tako nesrećni narod plaća budalaštine i ko zna šta jer mu je čuveni lekar rekao da će ga "cardiline" izlečiti! Profesor Ristić, koji je od nas saznao za ovu prevaru, šokiran je zloupotrebom i traži da istražni organi reaguju i pohvataju prevarante.

1 / 5 Foto: printscreen

Na Fejsbuku se pojavio oglas sa "intervjuom" prof. Ristića za tzv. Medicinsku gazetu, objavljenu 24. novembra, a čiji je autor izvesna Suzana Stojanović, uz naslov "Nakon takvog čišćenja krvnih sudova kod starijih osoba pritisak prestaje da se podiže, a takođe nestaje još devet takozvanih neizlečivih bolesti!". U toj papazjaniji sporadično se ubacuju "izjave" prof. Ristića, koji "kaže" i ovo: "Na današnji dan u Srbiji postoji samo jedan lek koji dobro obavlja takav zadatak. Zove se "cardiline". Taj lek je napravljen 2015. na institutu za bolesti srca (kom?!, ne piše, naravno, prim. aut.). Lek sadrži "oko 40 aktivnih komponenti, ekstrakta iz biljaka koje su dobre za krvne sudove, vitamina, mikro i makro elemenata".

Tu je i gomila "komentara" ljudi koji su se "izlečili", ali i točak koji vam uvek okrene popust od 50%, pa dobijate ovaj lek za 3.700 dinara, umesto 7.400. Ali samo ako ga naručite u narednih 10 minuta (!) pošto je uvek ostalo samo još malo u ponudi. U suprotnom, "vaša rezervacija će biti preneta na drugog pacijenta pošto leka nema dovoljno".

Dr Miljko Ristić, Miljko Ristić, lažni sajt, prevara
foto: printscreen

IDENTIČNA PREVARA

Istog dana na sajtu Kebolre.com, koji takođe ima samo stranicu i to te Medicinske gazete, objavljen je identičan "intervju" izvesnog kardiologa prof. dr Dragana Tomičevića, koji kao takav na Guglu pretraživaču ne postoji osim ovde, samo što on preporučuje čaj "kardiomax", o kom se naravno ništa ne zna. Prof. Ristić nam kaže da ne zna da li postoji kardiolog prof. dr Dragan Tomičević.

"Lek", naravno, nije na listi lekova RFZO, na internetu se može naći po opskurnim sajtovima, koji imaju samo jednu stranicu, ali nikakvih podataka o proizvođaču i poreklu nema! Navodna Medicinska gazeta nigde ne postoji, pa ni u registru medija, nema ni veb-stranicu, a na stranici "intervjua" u ćošku je deo slike ko bajagi naslovne strane istoimenih novina, na kojima se naravno ništa ne razaznaje.

Dr Miljko Ristić, Miljko Ristić, lažni sajt, prevara
foto: printscreen

- Ovo je neverovatno! Nikada ništa slično nisam izjavio. Za taj nazovilek nikad nisam čuo, nemam pojma ni šta je to, ni ko stoji iza toga! Ovo je strašna zloupotreba! Nadam se da će istražni organi odmah reagovati i pohvatati prevarante koji zloupotrebljavaju moje ime, a time i uzimaju novac od ljudi. Ako ja podnesem tužbu, odužiće se proces u godine, a oni će i dalje da varaju i kaljaju mi ugled - kaže za Kurir prof. Ristić.

Kurir.rs/J. S. Spasić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track