DVOJICA MALOLETNIKA UDARALA DEČAKA BOKSEROM U GLAVU I SLOMILA MU RUKU: Majka kaže da su mu slali poruke da će ga samleti kao MESO!
Foto: Privatna arhiva

DIVLJACI

DVOJICA MALOLETNIKA UDARALA DEČAKA BOKSEROM U GLAVU I SLOMILA MU RUKU: Majka kaže da su mu slali poruke da će ga samleti kao MESO!

Društvo -

Dvojica maloletnih dečaka od nepunih 16 godina pretukli su mog sina i slomili mu ruku. Iz čista mira su mi napali dete na ulici, udarali ga bokserom po glavi, šutirali u stomak, pa gurnuli u jarak, priča za Kurir prestrašena majka, čije podatke nećemo otkrivati radi zaštite deteta i porodice.

- Dete je šetalo s jednom devojčicom. Prišla su im ta dvojica i pitala ga: "Zašto se ku*čiš?" Zbunjeno i uplašeno im je rekao da se normalno ponaša. Tada ga je jedan oborio i seo mu na stomak, a drugi ga je udarao u glavu. Sin je došao kući pretučen i istraumiran. Otišli smo u Hitnu pomoć, lekari su obavestili policiju i dali smo izjavu.

Dečak
foto: Privatna arhiva

Majka kaže da su sinu prethodno ti dečaci slali preteće poruke na društvenim mrežama i pisali kako će ga samleti kao mleveno meso. - Čim mi je pokazao poruke, prijavili smo policiji. A onda su ga pretukli. Tada mu je polomljen telefon i poruke više nemamo.

Ona tvrdi da oni svake nedelje maltretiraju i tuku neko dete samo zbog toga što ima dobre patike ili šeta ulicom.

- Znam mnoge majke čiju decu su pretukli ili maltretirali. Slučaj smo prijavili i centru za socijalni rad u našem mestu, iz koga su nam rekli da će ove nedelje preduzeti mere u dogovoru s policijom s obzirom na to da su u pitanju maloletnici. Sad čujem i da prete mojoj deci da će ih izbosti nožem. Ne znam kome više da se obratim.

U policijskoj stanici su rekli da ne mogu da govore i da pitanja pošaljemo Policijskoj upravi Novi Sad, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovore. Na broj centra za socijalni rad niko se nije javljao.

1 / 5 Foto: Printscreen

Advokat Nebojša Perović

Nebojša Perović

Mlađi maloletnici mogu u vaspitno-popravni dom

Advokat Nebojša Perović kaže za Kurir da u našem krivčnom zakonodavstvu osobe uzrasta od 14 do 18 godina jesu krivično odgovorne i protiv njih se vodi krivični postupak pred posebnim sudskim većima.

- U sam postupak se uključuje i Centar za socijalni rad. Može se izreći kazna maloletničkog zatvora, upućivanja u vaspitno-popravni dom, kao i sudska opomena i određene mere - objasnio je Perović:

- Mlađim maloletnicima, a to su deca uzrasta od 14 do 16 godina, mogu se izreći samo vaspitne mere, koje, između ostalih, mogu biti pojačan nadzor roditelja, pojačan nadzor uz dnevni boravak u odgovarajućoj ustanovi za vaspitavanje, kao i upućivanje u vaspitno-popravni dom. U vaspitno-popravnom domu maloletnik ostaje najmanje šest meseci, a najviše četiri godine.

Užasno

Obesili i mačke na žice bandere

Srbobran, mačke
foto: Facebook Printscreen

Sagovornica Kurira kaže da su maloletnici koji su divljački prebili njenog sina isti oni koji su 31. jula ove godine obesili mačke na kablove za struju. Nakon što su fotografije objavljene na društvenim mrežama uznemirile javnost, policija je identifikovala počinioce i tada je pisano da su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Kurir.rs/ Aleksandra Kocić

Bonus video:

01:30

Maloletnici lako dođu do alkohola, niko ne reaguje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track