NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Više pozitivnih, preminulih i na respiratoru
Foto: Shutterstock, Printscreen/covid19.rs

kovid bilans

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Više pozitivnih, preminulih i na respiratoru

Društvo -

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 30.998 građana, od kojih je pozitivno 15.046 dok je, nažalost, preminulo 35.

Na respiratoru je 119 pacijenata.

Juče je bilo manje novozaraženih (12.159), ali i manje testiranih (24.192). Nažalost danas beležimo povećanje broja preminulih (juče 32), kao i pacijenata na respiratoru (juče 115)

Doktor Radmilo Janković, zamenik direktora KC u Nišu istakao je da smatra da je korona počela da slabi, te da prvi put nakon dve godine smatra da ima pozitivne prognoze.

korona, presek stanja
foto: Printscreen/covid19.rs

Međutim, iako ima pozitivne prognoze za naredni period, dr Janković ipak ostavlja prostora da vidi šta će se desiti na južnoj hemisferi, budući da su upravo odatle stigle mutacije.

- Za razliku od prethodne dve godine, gde je ogroman pritisak bio na bolnicama, sada imamo pritisak na kovid ambulantama. Pretpostavljam da će ovo trajati još jedno dve nedelje, nakon čega ćemo ići ka brzom spuštanju. Pretpostavljam da ćemo imati proleće kao i prošle godine i da se nadamo i da u svetu neće ići na gore. Po prvi put sam optimista nakon dve godine da možda i idemo na bolje. ovo je sad medicina zasnovana na dokazima - kaže dr Radmilo Janković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track