04:24

Da li nas očekuje kraj pandemije koronavirusa?

korona odlazi u prošlost

KRAJ PANDEMIJE KORONAVIRUSA? Predviđanja za narednih 6 nedelja, evo zbog čega se misli da je sa KOVIDOM GOTOVO!

Društvo -

Hoćemo li konačno pregaziti koronu i ostaviti je negde u prošlosti? Da li je takav scenario moguć?

Hans Kluge, direktor za Evropu u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, izjavio je da je omikron početak kraja pandemije i da će korona preći u takozvano endemsko stanje poput gripa, virusa koji se javlja sezonski,ali nema potencijal opasne zarazne bolesti.

Prof. dr Zorana Perišića, direktor Kliničkog centra Niš se nada da će uskoro biti kraj epidemije u Srbiji jer je virus znatno oslabio.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

- Interesantan je termin početak kraja, nadam se da je tako. Otprilike, epidemiološka dešavanja kod nas kasne 6-8 nedelja. Ako gledamo šta se dešava u svetu, vidimo da jedan deo zapadne Evrope izlazi iz karantina, možemo očekivati . Talas je u vrhuncu kod nas, imamo rekordne brojke. Da li će ovo biti zaista početak kraja korone, nadajmo se da je tako. Virus je jako oslabio. Najviše komplikacija koje su se javila, bile su stvaranje tromba. Neki pacijenti i nakon godinu dana preležane korone osećaju posledice - rekao je dr Perišić za Kurir televiziju.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

07:08

Profesor otkriva u kojoj su vezi tromboza i korona: SRCE JE U VELIKOJ OPASNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja