02:16

Prodaje se Titova vila na Paliću!

papreno

PRODAJE SE TITOVA VILA NA PALIĆU! Kupac će za nju morati da izdvoji vrtoglavih 800.000 EVRA

Društvo -

Poslednjih dana na tržištu nekretnina, odjeknula je vest da se Titova vila na Paliću prodaje po vrtoglavoj ceni od 800.000 evra.

Titova vila
foto: Kurir televizija

Međutim, ako se uzme u obzir da je ovo mesto nastanka nekih od najpoznatijih dela jugoslovenske književnosti i da je objekat zaštićen kao spomenik kulture, novi vlasnik će u rukama držati ključeve impozantne istorijske "Pandorine kutije".

Titova vila
foto: Kurir televizija

- 1960 godine Tito je bio u trodnevnoj poseti Subotici, posetio je Palić. Nakon njegovog odlaska, vila je i dalje nastavila da se zove Titovom. Svako mesto u Jugoslaviji imalo je Titovu kuću gde je on mogao da dođe da boravi - rekao je Dejan Mrkić, Istorijski arhiv Subotica.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Upravo Titova bila je inspiracija za mnoge autore poput Dobrice Ćosića koji je upravo tu napisao "Korene". Antonije Isaković, Oskar Davičo, Milan Konjević su samo jedni od mnogih koji su ovde stvarali.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track