00:29

Vremenska prognoza za 28. maj 2022. godine

totalna promena vremena

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Stižu obilne padavine, u ovom delu Srbije biće najkritičnije! Na snazi meteo alarm zbog nevremena

Društvo -

Sledi promena vremena

U Srbiji će danas biti oblačno i svežije vreme, mestimično s kišom.

U istočnoj i južnoj Srbiji biće toplo i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar, samo ujutro i pre podne u južnoj Srbiji, južni i jugoistočni.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Najniža temperatura kretaće se od 13 do 18, a najviša od 19 na severozapadu do 29 stepeni na istoku i jugu.

Nedelja

Umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom, u južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na istoku lokalno se očekuje velika količina padavina. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15 stepeni, a najviša od 18 do 22 stepena. Na snazi će u većem delu Srbije biti i meteo alarm zbog kiše u nepogoda, a u istočnom delu i narandžasti.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Inače, RHMZ je izdao upozorenje za područje istočne srbije na veliku količinu padavina nedelju. Naime, sutra se istočnoj srbiji lokalno očekuje velika količina padavina od 20 mm do 40 mm, lokalno I oko 60 mm za 24 h.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Ponedeljak

Na severu pretežno oblačno, ponegde s kišom ili pljuskovima a u ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 14 stepeni, a najviša od 20 do 26 stepeni. U celoj Srbiji će na snazi biti žuti meteo alarm, osim na jugoistoku.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Utorak

Promenljivo oblačno i toplije, u većini krajeva suvo sa sunčanim intervalima, a samo je još ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 11 do 15 stepeni, najviša od 26 do 29 stepeni.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:20

Vremenska prognoza za 27. maj 2022. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja