Najnovije vesti

2 UPOZORENJA RHMZ-a, METEO ALARM UPALJEN U CELOJ SRBIJI: Stiže jako nevreme, evo gde će biti najkritičnije! Preti izlivanje reka
Foto: Nikola Anđić

vreme može biti opasno

2 UPOZORENJA RHMZ-a, METEO ALARM UPALJEN U CELOJ SRBIJI: Stiže jako nevreme, evo gde će biti najkritičnije! Preti izlivanje reka

Društvo
07:43h

U Srbiji će danas biti promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura od 12 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 22 do 26 stepeni. Vetar slab i umeren, na severu povremeno i jak, severni i severoistočni.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Zbog očekivanih vremenskih neprilika, danas je na snazi meteo alarm za celu Srbiju, a u većini mesta obojen je narandžasto, što znači da vreme može biti opasno.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Kada je reč o UV indeksu, najpovoljniha situacija danas je u Peći, i na Zlatiboru i Kopaoniku.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Republički hidrometeorološki zavod izdao je dva upozorenja.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Prvo se odnosi na vremenske nepogode i upozorava da će plјuskovi i grmlјavine koji se očekuju danas i sutra lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i većom količinom padavina za kratko vreme, pa se ponegde očekuje od 30 do 50 mm kiše za 24 h, a lokalno i više.

meteo
foto: RHMZ Printscreen

Drugo upozorenje je hidrološko i upozorava da se tokom 11. i 12. juna umereni i veći porasti vodostaja očekuju na Zapadnoj Moravi, Bjelici, Moravici, Đetinji, Ibru, na Južnoj Moravi sa pritokama, na Jadru, Lјuboviđi i Kolubari sa pritokama bez prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima na ovim područjima moguća su kratkotrajna lokalna izlivanja.

Prognoza za naredna tri dana

Subota

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti intenzivniji sa velikom količinom padavina. Vetar slab i umeren, severozapadni, posle podne u pojačanju. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, a najviša od 22 do 27 stepeni.

Nedelja

Promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, samo se u brdsko-planinskim predelima očekuje lokalna pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 23 do 27 stepeni.

Ponedeljak

Promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima, samo se u brdsko-planinskim predelima očekuje lokalna pojava kiše i pljuskova sa grmljavinom. Vetar umeren, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 24 do 29 stepeni.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja