CEO SVET U RATU SA INFLACIJOM: Ovo je put do pobede!
Foto: Promo

INFLACIJA POTAPA EVROPU

CEO SVET U RATU SA INFLACIJOM: Ovo je put do pobede!

Društvo -

Svet se nalazi na korak od velike krize. Inflacija u svetu obara sve rekorde.Trenutno smo svedoci istorijskog rasta cena , a recesija i stagflacija postaju sve realniji scenariji koji cekaju svet u bliskoj buducnosti.

Postedjene nisu ni najrazvijenije ekonomije sveta, pa tako inflacija u Nemackoj, Velikoj Britaniji, Americi belezi rekordne vrednosti u zadnjih sezdeset godina.

U Nemackoj prema iszvestaju nacionalnog zavoda za statistiku ovo je najveci rast cena od 1949. godine.

Prema podacima Evrostata inflacija u Evropi u mesecu maju iznosila je 8,8 odsto. Koliko je to veliki rast najbolje ukazuje podatak da je inflacija u prethodnoj godini prema izvestaju istog tela bila 2,3%.

Iako su tokom 2021. godine mnogi predstavnici centarlnih banaka Amerike, Evrope i Engleske uveravali gradjane da inflacije nece biti, danas se sve zemlje suocavaju sa enormnim rastom cena.

Najveci rast beleze hrana i energenti.

Rast cena pokrenula je pandemija Covid 19, kada su drzave stampale enormne kolicine novca kako bi spasile svoje privrede. Rat u Ukrajini doneo je novu dimenziju neizvesnosti i samo ubrzao rast cena. Zaostravanje odnosa izmedju Rusije i zapada rezultiralo je porastom vrednosti energenata koji su jos snaznije pokrenuli inflaciju prema novim rekordima.

Ujedinjeno Kraljevstvo belezi rekordnu stopu inflacije od 9%, sto je rekord u zadnjih 40 godina.

Inflacija u Nemackoj iznosi 7,9 %.Proizvodjacke cene u Nemackoj rastu rekordnom brzinom.

To takodje predstavlja najveci rast od 1949. godine.Proizvodjacke cene industrijskih proizvoda porasle su na medjugodisnjem nivou za 33,6%.

Inflacija je najveci problem i Amerike. 70% anketiranih amerikanaca vide inflaciju kao najveci drustveni problem.

Na Vol stritu prisutan je veliki strah od recesija.Povecanje kamatnih stopa od strane FEDa dodatno je povecao strah.

Svet je godinama bio u strahu od inflacije.Na to ukazuje cinjenica da je vecina najrezvijenih zemalja sveta u prethodnim godinama, znacajno je uvecala svoje zlatne reserve i alocirala ih iz medjunarodnih trezora u trezore sopstvenih centralnih banaka . Na taj nacin dodatno su hedzovale, tj.stitile sopstvenu monetarnu aktivu devizne reserve.

Opste je poznato da svaka valuta ima odredjeno pokrice u zlatu.Sto je ucesce zlatnih rezervi vece, valuta je stabilnija.

Zlato se vekovima unazad koristi kao pouzdan instrument u borbi protiv inflacije.

Zlato je ogranicen resurs.Potraznja za zlatom na svetskom nivou znacajno premasuje ponudu.Na taj nacin zlato decenijama aunazad belezi kontinuiran rast svoje vrednosti. Upravo kroz rast svoje vrednosti zlato stiti novac od inflacije, tj. stiti kupovnu vrednost novca.

Trenutno imamo situaciju da vrednost zlata miruje, a inflacija narodnim jezikom receno ,, divlja,,.

Takvi slucajevi istorijski su vec zabelezeni , kao rezultat toga desavalo se da vrednost zlata samo ,,eksplodira,, i znacajno premasi stopu inflacije u svega par dana.

Ulaganje u zlato predstavlja dugorocnu zastitu kapitala. Sta to znaci?

Ako kupite zlato danas, a ukaze vam se potreba da isto unovcite za mesec dana, na taj nacin mozete formirati investicioni gubitak uslovljen negativnom korekcijom vrednosti zlata na svetskom trzistu,tj.berzi.

Investiciono zlato predstavlja cisto zlato koje se proizvodi u strogo kontrolisanim industrijskim uslovima. To je zlato cistoce 999,9. Dostupno je za kupovinu u tezinama od 1 grama do jednog kilograma u dva sluzbena oblika.U formi zlatnih poluga i zlatnih dukata.

Investiciono zlato karakterise najvisi stepen likvidnosti proizvoda.To podrazumeva da se proizvodi lako unovacavaju u celom svetu.Svaki proizvod poseduje medjunarodni sertifikat u okviru originalnog fabrickog pakovanja, sto omogucava laku prepoznatljivost proizvoda.

Investiciono zlato karakterise minimalna razlika izmedju kupovnih i prodajnih vrednosti, kao najvisi stepen likvidnosti proizvoda. Kod renomiranih svetskih prodavaca raspon izmedju kupovnih i prodajnih vrednosti krece se do 2,5%.

U svetu se na investiciono zlato ne obracunava pdv na promet investicionog zlata. Neke zemlje iz naseg okruzenja: Crna Gora,BiH i Makedonija jos uvek imaju pdv na snazi. Sve je to uticalo Zlatara Gold da postane regionalni centar za kupovinu investicionog zlata.

Zlatara Gold regionalni uvoznik investicionog zlata iz prestiznih svajcarskih kovnica omogucila je da na jednostavan nacin zastite Vasu ustedjevinu.

Posetom internet stranica :

OVDE

OVDE

Mozete se upoznati sa nacinom kupovine zlata, kao i sa trenutnom dostupnoscu proizvoda za kupovinu.

Informacije o cenana zlata mozete saznati posetom web stranice

Kao i preuzimanjem bespaltne aplikacije OVDE

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja