SEĆATE SE MILICE KOJU SU U BEOGRADSKOM PORODILIŠTU POSLALI U WC DA RODI MRTVU BEBU?! Šapčanka se ponovo bori za NOVI ŽIVOT
Foto: Printscreen Facebook

hrabra mama

SEĆATE SE MILICE KOJU SU U BEOGRADSKOM PORODILIŠTU POSLALI U WC DA RODI MRTVU BEBU?! Šapčanka se ponovo bori za NOVI ŽIVOT

Društvo -

Ispovest Milice F. (24) iz Šapca potresla je početkom godine celu Srbiju. Sada je podelila lepe vesti. Naime ponovo je trudna i čeka dečaka, piše Telegraf.

Ona je objavila na društvenim mrežama da pije "11 tableta dnevno, što vitamina, što lekova za održavanje trudnoće. Na to ide jedna injekcija dnevno, a ponekad i dve. Dosad sam ih primila 120 i 700 tableta".

Da podsetimo Milica je u januaru smogla snage da ispriča kakvu je traumu doživela u porodilištu, gde su je, kako je rekla, dali "gusku" i poslali je u wc da rodi mrtvu bebu. Ona je tada bila peti mesec trudnoće, a sve se zbilo u jednom od najprestižnijih srpskih porodilišta u "Narodnom frontu".

Milica Filipović
foto: printscreen facebook

U bolnicu je upućena zbog manjka plodove vode, a onda joj je urađena rizična procedura tokom koje je, tvrdi Milica, lekar sve vreme pričao mobilnim telefonom. Nakon toga su, kaže, konstatovali da beba više nema srčanu radnju i pretpostavili da je to zbog korone, iako je Milica na testu bila negativna.

Prava agonija počela je kada su joj izazvali porođaj, a onda je, tvrdi ona, poslali u wc sa "guskom", da sama rodi mrtvu bebu. Milica je nakon porođaja 10 minuta stajala u hodniku, držeći u rukama mrtvu bebu, i dozivala sestru koja ju je, i kada su počele kontrakcije, ostavila potpuno samu.Inače ima zdravu trogodišnju devojčicu, sa kojom ni tokom trudnoće ni nakon porođaja nije bilo nikakvih problema. Ali, nakon ovog strašnog iskustva Milica je još dva puta izgubila bebu.

- Imala sam dve urođene trombofilije, sa kojima inače može da se izgura trudnoća, kao što sam i sa prvim detetom. Međutim, usled neke traume, nakon porođaja u "Frontu" pojavila se i treća, stečena trombofilija, zbog koje sam posle te bebe izgubila još dve - priča ova jaka i hrabra žena.

Kako kaže, do gubitaka ne bi došlo da je pravi uzrok na vreme ustanovljen, što je, dodaje, moglo biti otkriveno već u "Frontu". Sada, kada je ponovo trudna, ima striktnu terapiju koje se pridržava i ponosno nam priča da je već 20. nedelja, odnosno peti mesec trudnoće.

Milica Filipović
foto: printscreen facebook

- Pijem 11 tableta dnevno, što vitamina, što lekova za održavanje trudnoće. Na to ide jedna injekcija dnevno, a ponekad i dve. Dosad sam ih primila 120, a moraću da se bockam i šest nedelja nakon porođaja. Posle iskustva u "Frontu", ništa mi nije toliko strašno. Ali, priznajem da se plašim lekara. Plašim se kad idem po recepte, a kamoli od ponovnog ulaska u porodilište - iskreno govori ona.

U šali dodaje da sve više razmišlja o "porođaju na livadi".

- Nemam još ideju gde ću se i kod koga porađati. Plašim se da odem kod nekog ko nosi beli mantil. Plašim se da će doktor zaboraviti na mene usred porođaja, da će me ubosti na pogrešno mesto.... Trauma je ostala i sa njom ću morati da se suočim - kaže nam Milica.

Ipak novi život uvek od majki zahteva i novi početak, a Milica je dovoljno hrabra da ga započne. Uprkos svom lošem iskustvu, Milica ističe da je za majke jako važno da ne odustaju nakon lošeg tretmana u porodilištima.

- Tada je važno pronaći pravog doktora koji svoj posao radi savesno i odgovorno, ima ih jako malo, ali ih ima. Preživljeno iskustvo se nikada neće zaboraviti, ali se u pravim rukama može ići dalje.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track