Najnovije vesti

OVO JE SRPSKI POLICAJAC KOJI JE SPASAO GRKA SIGURNE SMRTI! Dejan je video kako je čovek potonuo, počela je TRKA S VREMENOM! FOTO
Foto: Printscreen

heroj drame u grčkoj

OVO JE SRPSKI POLICAJAC KOJI JE SPASAO GRKA SIGURNE SMRTI! Dejan je video kako je čovek potonuo, počela je TRKA S VREMENOM! FOTO

Društvo
20:09h

Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Beograđanin Dejan Bogosavljević bio je u sredu junak dana u grčkom letovalištu Stavros, gde se odvijala prava drama koja je umalo koštala života jednog starijeg čoveka.

Grku, kome je najverovatnije pozlilo dok se kupao zbog čega je počeo da se utapa, Bogosavljević je prvi priskočio u pomoć, izvukao ga iz vode i pristupio merama oživljavanja. Zahvaljujući njegovoj blagovremenoj reakciji i stručnoj pomoći u kojoj su učestvovale i lekarke niškog Zavoda za urgentnu medicinu Katarina Stošić i medicinska sestra Aleksandra Nikolić, za Grka se ova nemila avantura dobro završila, piše Telegraf.

Grčka, Spasavanje Grka
foto: printscreen društvene mreže

- Pomenutog dana boravio sam u Stavrosu, letovalištu u Grčkoj gde sam sa porodicom na godišnjem odmoru. Sve je delovalo uobičajeno, stajao sam na obali i gledao svoju devetogodišnju ćerkicu kako se igra u moru jer nije iskusan plivač. U jednom trenutku uočio sam u vodi čoveka koji se čudno ponašao, da bi ubrzo potonuo. Pozvao sam suprugu da preuzme brigu o detetu, skočio sam u vodu i doplivao do njega.

Nije davao znake života, uz veliki napor sam uspeo da ga izvučem na obalu, zbog njegove težine i oštrog kamenja na dnu mora. Prilikom izlaska iz mora pomogao mi je poznanik Bora Radosavljević iz Beograda. Uočio sam da je muškarac bio bez svesti, modar u licu i nije davao znake života. Kako u svom radu veoma često prisustvujem obukama koje se tiču prepoznavanja stanja i pružanja prve pomoći, shvatio sam da odmah moram da oslobodim disajne puteve, pa sam ga postavio u odgovarajući položaj i započeo reanimaciju da bih uspostavio disajnu funkciju.

Grčka, Spasavanje Grka
foto: printscreen društvene mreže

Nakon započinjanja reanimacije i davanja prvih znakova stabilnog stanja u pomoć su mi pritekle dve žene za koje sam kasnije saznao da su medicinski radnici iz Niša. Zajedničkim snagama smo uspeli da stabilizujemo čoveka i predamo ga Hitnoj pomoći koja je ubrzo stigla – opisuje svoj podvig Bogosavljević.

Ističe da nijednog trenutka nije imao dilemu šta i kako raditi, te da je jedina misao kojom se rukovodio bila da izvrši zadatak za koji je obučen, a to je spašavanje života.

Grčka, Spasavanje Grka
foto: printscreen društvene mreže

- S obzirom na to da obavljam specifične poslove koji se direktno odnose na zaštitu života najviših stranih zvaničnika koji se nalaze u poseti republici Srbiji, obučen sam za ovakvu vrstu reagovanja. Nisam očekivao da će ovaj događaj dobiti toliku medijsku pažnju, smatram da je ovo ne samo moja već zasluga celog Ministarstva unutrašnjih poslova, posebno jedinice u kojoj obavljam svoje poslove.

Ovom prilikom želim da izrazim zahvalnosti Komandi jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i rukovodiocima odeljenja koji ulažu veliki napor i trud da nam svima obezbede potrebnu obuku i treninge i uslove za sticanje potrebnih znanja i veština za obavljanje najkompleksnijih poslova i zadataka u MUP – u . Ta znanja i veštine možemo da iskoristimo i mimo posla kako bi nekome pomogli a i u najsloženijim situacijama spasili i nečiji život – zaključuje Bogosavljević.

Kurir.rs/Telegraf

Bonus video:

ŽENA PALA NA ŠINE NJUJORŠKOG METROA Policajac se zatekao u blizini, a onda je usledila drama
00:42

ŽENA PALA NA ŠINE NJUJORŠKOG METROA Policajac se zatekao u blizini, a onda je usledila drama

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track