MA KAKVI SRBI I PARADAJZ TURIZAM, ONI NOSE SOK NA RAZMUĆIVANJE! Srpkinja otišla u najsrećniju zemlju sveta, šokirao je ovaj OBIČAJ
Foto: Kurir

MA KAKVI SRBI I PARADAJZ TURIZAM, ONI NOSE SOK NA RAZMUĆIVANJE! Srpkinja otišla u najsrećniju zemlju sveta, šokirao je ovaj OBIČAJ

Društvo -

Svakog leta iznova počinje rat "elite" i paradajz turista, pa su tako društvene mreže preplavljene prepirkama između paradajz turista i onih koji kažu da "ako nemaju para da idu na more kao ljudi, onda neće ni da idu".

Dok jedni misle da nije odmor ako ne se ne potroši skoro šest plata po restoranima, na razne žurke, prohteve, luksuzne destinacije, drugi se ne ustručavaju da krenu na more i na plaži izvuku heb, paštetu i paradajz. A zanimljiva je činjenica da se najsrećniji narod, po statistici, Danci, uopšte ne uzbuđuju po ovom pitanju i verovatno bi se čudili kada bi videli srpsku polemiku.

Naime, kako je jedna Beograđanka podelila svoje utiske na društvenim mrežama, nakon nekoliko nedelja provedenih tamo, Danci kad krenu na put obavezno imaju već spremljen ranac u kojem je uvek spakovana jedno staro ćebe, plastične čaše, viljuške, kašiše i noževi.

- Ono što samo dodaju jeste hrana koju spreme kada krenu na vikend ili odmor. Povrće, voće, štiklirano! Voda i obavezno sok na razblaživanje za decu, štiklirano! Pivo, štiklirano! Sendviči, štiklirano! I svi tako, oni jednostavno obožavaju, kao što su naši nekada u staroj Jugoslaviji, da rašire na travi ćebe, izvade sve što su spremili da jedu i da jednostavno uživaju, neopterećeni ko šta radi i kako se ko zabavlja.

Oni su jednostavno posvećeni samo sebi i veoma je važno da to vreme posvete porodici, deci, supružnicima... Da se kupaju, igraju zajedno, pričaju i smeju se... Nisu opterećeni restoranima, skupim obrocima, koktelima... Bitno im je da uživaju. Volim da se našalim da su veći paradajz turisti od Srba, a opet najsrećniji su narod - zaključila je ona.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track