SKANDAL U SRPSKOM DOMU ZDRAVLJA Beba gorela od temperature doktorka ODBIJALA da je pregleda: Roditelji u šoku zbog njenog IZGOVORA
Foto: Profimedia

majka ogorčena

SKANDAL U SRPSKOM DOMU ZDRAVLJA Beba gorela od temperature doktorka ODBIJALA da je pregleda: Roditelji u šoku zbog njenog IZGOVORA

Društvo -

Rekla je medicinskoj sestri da ne zna s bebama, molili smo, nije se udostojila ni da izađe pred nas, pričaju ogorčeni roditelji osmomesečne devojčice

Dete se treslo i drhtalo. Imalo je temperaturu 38,6. Bili smo preplašeni i odmah smo krenuli u Dom zdravlja Lapovo. Dežurna doktorka je odbila da pregleda našu bebu!

Ogorčeni roditelji (imena poznata redakciji) kažu za Kurir da se u subotu u popodnevnim satima devojčica probudila s visokom temperaturom, te da su momentalno odlučili da je odvedu kod lekara, jer nisu ništa želeli da preduzimaju na svoju ruku. Sigurnije bi se osećali da joj se pruži neophodna medicinska pomoć.

- Bili smo uplašeni, odjurili smo do bolnice i prvo smo otišli do odeljenja za decu, gde nam je čistačica rekla da nema dežurnih lekara zato što je vikend. Uputila nas je na prvi sprat, jer se tamo nalaze dežurni lekari. Na vratima nas je sačekala medicinska sestra.

Zamolili smo je da nas uputi kod nekog doktora koji može da pregleda i posluša našu bebu, čisto da znamo šta da radimo. Ona nam je rekla da imaju jednu mladu doktorku (ime poznato redakciji Kurira), koja je trenutno jedini lekar u celom domu zdravlja. Ušla je u kancelariju gde se nalazila doktorka i nakon nekoliko minuta izašla. Rekla je da doktorka ne može da nas primi uz objašnjenje da ne ume s bebama! - ispričala nam je majka.

Kaže da su ona i suprug molili sestru da doktorka primi dete u ordinaciju.

- Mislili smo da se plaši kovida i da je to razlog zašto ne želi da je pregleda. Nudili smo sve opcije i načine na koje može da obavi pregled, pa čak i da izađemo napolje. Samo smo želeli da vidimo šta se dešava s našom bebom. Međutim, ta doktorka se nije udostojila ni da izađe napolje, već smo sve vreme komunicirali preko medicinske sestre, koja je zaista bila fina prema nama.

bol, temperatura, visoka temperatura
foto: Shutterstock

Sestra nam je rekla da joj je stvarno žao i da ne zna kako da nam pomogne, jer doktorka neće da pregleda dete. Tražili su ime i prezime za uput i rekli da ćemo dobiti uput za Klinički centar u Kragujevcu. Dobili smo uput, ali detetu se temperatura nije spuštala i nismo mogli više da čekamo. Otišli smo kod privatnika.

Bračni par je bebu odveo u privatnu kliniku, gde su dete konačno pregledali i dali mu lekove kako bi spustili temperaturu.

Dom zdravlja

Pitanja bez odgovora

Kurir je pozvao broj telefona dostupan na sajtu Doma zdravlja Lapovo, na koji nam se javila medicinska sestra rekavši da doktorka koju roditelji spominju ne radi u nedelju i da nema nikog od nadležnih osim ekipe koja je zadužena za hitne prijeme i pregled osoba koje imaju simptome korone. Poslali smo elektronsku poruku preko njihovog zvaničnog sajta s pitanjima o ovom slučaju, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

- Nečuveno je to što se dogodilo! O ovome planiramo u ponedeljak da razgovaramo s direktorkom Doma zdravlja Lapovo, jer smatramo da su lekari dužni da pruže medicinsku pomoć svima, a posebno deci kao što je to bilo u našem slučaju - naglašava u razgovoru za Kurir detetova majka.

Kurir.rs/ I. Ogarević

Bonus video:

07:13

ZBOG SMETNJI U RAZVOJU, DECA TRPE VREĐANJA I MALTRETIRANJA! Najčešće su meta svojih vršnjaka, a nasilje trpe čak i RODITELJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track