Najnovije vesti

BEZOBRAZNO SKUPO! Dan u akva-parku za roditelje sa dvoje dece košta 10.000 dinara! CENA SOKA NEREALNA, A AKO DETE HOĆE SLADOLED...
Akva park / Ilustracija, Foto: Screenshot Youtube

derikože!

BEZOBRAZNO SKUPO! Dan u akva-parku za roditelje sa dvoje dece košta 10.000 dinara! CENA SOKA NEREALNA, A AKO DETE HOĆE SLADOLED...

Društvo

Ako spas od vrućina, poput današnjih, tražite na bazenima koji nude i aktivnosti, morate se spremiti da odrešite kesu

Tropski dani ove sedmice, čiji će vrhunac biti današnji dan sa izuzetno visokim temperaturama i do 40 stepeni, naveli su mnoge koji imaju slobodnog vremena da spas od vrućina potraže na kupalištima, bazenima i u akva-parkovima.

To iziskuje određene troškove, a jedna čitateljka našeg lista požalila nam se da su ona i suprug ove godine prvi put otišli s decom u akva-park, gde su ih sačekale iznenađujuće visoke cene, pa su potrošili čak 9.500 dinara!

- Kad smo stigli u jedan poznati akva-park, videli smo da je cena karte 800 dinara za odrasle, a 500 za decu. Cena za odrasle vikendom je inače 1.000 dinara, te smo čak bili i zadovoljni jer smo uštedeli samim dolaskom tokom radne nedelje. Zadovoljstvo je trajalo kratko. Momci koji rade na ulazu oduzeli su nam sokiće, vodu i keksiće koje smo poneli za decu. Zaista, jasno je istaknuto da je zabranjeno unošenje hrane i pića u sam kompleks, te se stoga nismo pobunili. Znali su da će to oduzeto morati da kupe za decu unutar akva-parka, ali nisu ni sanjali da će cene biti previsoke.

Bazen / Ilustracija
Bazen / Ilustracija foto: Shutterstock

- Kad smo ušli, deca su se kupala, mi sunčali. Naravno, ubrzo smo ožedneli. Suprug je otišao da kupi četiri limenke soka i vratio se besan jer je na njih potrošio 1.000 dinara. Osvežili smo se, zaključili da smo došli samo jednom ove sezone i da to onda i nije tako strašno. Međutim, kad smo ogladneli, jedina opcija bila je roštilj koji se prodaje unutra. Deca su videla da drugi klinci jedu burgere i tražila su isto. Za dva burgera za njih dali smo 980 dinara, ja sam uzela običnu pljeskavicu od 300 dinara, a muž gurmansku od 450 dinara. Sa još jednom turom sokova ručak nas je izašao 2.730 dinara - priča naša sagovornica.

Posle nekog vremena deca su zatražila vodu. Usledio je totalni šok!

- Flašica vode od 0,5 litara koja u prodavnici košta oko 60 dinara tamo je 200 dinara! Da ne bismo dehidrirali, morali smo svi da kupimo po vodu. To je još 800 dinara. Suprug i ja smo posle točili vodu na česmi, a deca su pijuckala svoju vodu tokom celog dana. A deca ko deca, zatražila su u jednom trenutku slatkiše.

Voda / Ilustracija
Voda / Ilustracijafoto: Profimedia

- Kupili smo krofnice s prelivom od krema i mrvicama i za dve porcije dali 600 dinara, pa smo sve to podelili. To je još i najisplativije, jer su porcije veće pa smo ih podelili na nas četvoro. Na kraju dana, kad smo se već spremali da krenemo, deca su tražila sladoled. Jedini štand tu bio je neki sa organskim sladoledom. Kugla je koštala 180 dinara, a kornet je gratis. Muž i ja smo uzeli po tri kugle, deca po dve. Tako smo i tu ostavili 1.800 dinara.

Cene hrane i pića

Gurmanska pljeskavica - 450

Pljeskavica - 300

Burger - 490

Sok, limenka 0,33 - 250

Voda, 0,5 - 200

Organski sladoled, kugla - 180

Ledeni sok, čaša - 250

* Cene su izražene u dinarima

Iz akva-parka su izašli maltene praznih novčanika, jer se, kako kaže, cenama koje su ih zatekle tamo nisu nadali.

- Ukupno smo potrošili 9.530 dinara kad smo sve sabrali. Plus na to treba da dodamo gorivo, nekih 1.000 dinara, koliko nam je trebalo da dođemo. Deca su se lepo provela, ali ćemo idući put da tražimo jeftiniju opciju.

Suzana Trajković

Bonus video:

Saveti dermatovenerologa kada već PREGORITE NA SUNCU
02:37

Saveti dermatovenerologa kada već PREGORITE NA SUNCU

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track