02:19

VLASNIK STANA JOJ POVEĆAO STANARINU JER RUSI NE PITAJU ZA CENU?! Stručnjaci za Kurir TV predviđaju: Cene nastavljaju da RASTU!

nekretnine!

STANODAVAC MI JE PREKO NOĆI PODIGAO KIRIJU ZA 100 EVRA ZBOG RUSA Ispovest očajne studentkinje za Kurir: Dao FRAPANTNO objašnjenje

Društvo -

Poslednjih dana studenti muku muče sa potražnjom stanova za izdavanje. Cene kirija drastično su porasle od kada je u Rusiji otpočela vojna mobilizacija, jer su se Rusi masovno zaputili u Srbiju, jednu od retkih zemalja koja im nije uvela sankcije.

Oktobar se približio, a samim tim i početak predavanja na fakultetima. Dobar deo studenata je i dalje u potrazi za stanom u prestonici.

Iva Vasović
foto: Kurir televizija

- Vlasnik stana mi je jedan dan došao i rekao da će moja cena stana naredni mesec biti veća za 100 evra, pod opravdanjem da dolaze Rusi koji ne pitaju za cenu. Navodno je on meni mesecima izlazio u susret ne podižući mi cenu, iako moje drugarice sa fakulteta koje žive u istom tom kraju, bolje stanove plaćaju manje - rekla je studentkinja Iva Vasović.

Izvršni direktor City expert agencije za nekretnine Miloš Mitić pojasnio je šta stoji iza ove pojave:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

- Ruski državljani su uglavnom platežno sposobniji, inžinjeri, arhitekte, IT stručnjaci koji imaju dobre zarade. Tako utiču na to da vlasnici preferiraju njih i uglavnom podižu cenu i njima izdaju po višoj ceni, samim tim su naši ljudi u nepovoljnijoj situaciji, ako pričamo o tim nekretninama koje su predmet tražnje tih ruskih državljana - objasnio je Miloš Mitić.

Stručnjaci tvrde da u Rusi glavni razlog skoka cene stanova

Većina stručnjaka smatra da su Rusi glavni razlog podizanja cena, doduše postoji i oni koji se ne slažu sa tim u potpunosti:

- Postoji dosta faktora koji utiču na cenu zakupa i prodaju. Na ponudu utiče tražnja. Trenutno, iako se svuda gradi, tražnja je i dalje veća i ne može da isprati ponudu, to je jedan od ključnih faktora podizanja cena - rekao je Stevan Ilić, agent za nekretnine.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:38

SKRIVENI TROŠKOVI STUDIRANJA: Ovako se studenti SNALAZE, za vredne ne košta mnogo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track