Najnovije vesti

BEOGRAĐANKA OTKRILA KAKO JE OSTALA BEZ 6.000 DINARA: Sve je počelo jednom porukom na telefonu! NOVA INTERNET PREVARA U SRBIJI
Foto: Shutterstock

BEOGRAĐANKA OTKRILA KAKO JE OSTALA BEZ 6.000 DINARA: Sve je počelo jednom porukom na telefonu! NOVA INTERNET PREVARA U SRBIJI

Društvo
16:38h

Na društvenoj mreži Instagram sve više Srba su žrtva je nove prevare , a sumnja se da iza nje stoje tinejdžeri koji dobro barataju hakerskim veštinama. Beograđanka I. S. je ispričala kako je i sama nasela i ostala bez 6.000 dinara i uz gomilu problema koje tek treba da reši, piše Telegraf.

- Na Instagram mi je stigla poruka od koleginice. Tražila je da joj pošaljem moj broj telefona. Reč je o koleginici iz bivše firme koju dugo nisam videla, pa sam pomislila da stvarno više nema moj broj. Poslala sam joj svoj broj telefona, a onda je došao odgovor da će mi sms porukom stići jedan kod i da joj ga prosledim - priča ova Beograđanka za naš portal.

I zaista, kroz nekoliko minuta stigao joj je sms sa kodom i ona joj je taj kod odmah prosledila.

- To je zaista jedna fina žena, majka troje dece. Prvo što mi je palo na pamet je da možda radi neki honorarni posao i da joj treba pomoć - pojašnjava naša sagovornica.

Međutim, usledio je "hladan tuš". Ovoj Beograđanki je postpejd račun porastao za čak 6.000 dinara. Naime, kako se ispostavilo, kod koji je prosledila služi za plaćanje igrica.

poruka, Instagram
foto: printscreen

- Sin mi je posle objasnio da se tinejdžeri na tik-toku čak i hvale kako varaju da bi platili prelazak na sledeći nivo igrice. Sve što treba je da pošalju kod iz sms-a, a onda se usluga naplaćuje preko postpejd računa - objašnjava ona.

Za ovu Beograđanku ovo je tek početak peripetija.

- Moj Instagram profil je ukraden, šifra je promenjena, kao i slika i ime. A prijatelji me non stop zovu da mi se žale kako im je stigla poruka od mene, ista ona koju sam ja dobila od "koleginice", i kako im je nakon toga skinuto više hiljada dinara sa postpejd računa - priča naša sagovornica.

Nekome je, kaže, postpejd račun uvećan za 3.000 dinara, nekome i više, a najgore od svega je da se prevara širi velikom brzinom i da je takođe i veliki broj onih koji na istu nasedaju.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja