Najnovije vesti

DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU DONEO ODLUKU: Ovo su kazne za đake koji su maltretirali profesorku i izmakli joj stolicu
Foto: Privatna arhiva, Printscreen

usvojen predlog Nastavničkog veća

DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE U TRSTENIKU DONEO ODLUKU: Ovo su kazne za đake koji su maltretirali profesorku i izmakli joj stolicu

Društvo
09:57h

TRSTENIK - Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić doneo je odluku o isključenju dvojice đaka M. M. (18) i N. Ž (17) nakon incidenta koji se dogodio u ovoj školi 9. novembra.

Ovom odlukom usvojen je predlog Nastavničkog veća od 23. novembra.

- Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mera isključenja iz škole - navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rešenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika, pišu Novosti.

Profesorka je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž.,izmakao stolicu, dok su M.M. i I.K,mobilnim telefonima snimali, a potom i delili taj snimak na društvenim mrežama.

Iste večeri, profesorka se požalila lekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni lekari prvi alarmirali policiju.

- Kada su videli šta se dogodilo, svi su bili mišljenja da slučaj mora da se prijavi, javili su policiji i ona je došla u roku od pet minuta - svedoči profesorka.

- Svi su se tu profesionalno poneli. Bolovanje su lekari produžili profesorki u toku jučeranjeg dana.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dve nedelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci.

Kolektiv Tehničke škole je nedvosmisleno pružio podršku napadnutoj koleginici, smatrajući da je ona đrtva fizičkog, psihičkog i digitalnog nasilja. Možda jedna od najvažanijih poruka podrške stigla je od Đačkog parlamenta Tehničke škole u Trsteniku, koju pohaša 635 učenika.

Najoštrije su osudili napad na profesorku i na sednici parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasno su se ogradili od počinilaca nasilja.

Đaci tehničke škole, koju pohađa 635 učenika, najoštrije su osudili napad na svoju profesorku i kako saznajemo, na sednici Učeničkog parlamenta svi predstavnici 28 odeljenja ove škole, jednoglasni su u oceni daograđuju od ponašanja tri učenika u učionici tog 9.novembra.

- Počinioci nasilja su izolovani primeri u našoj školi, većina đaka zaista ima prave stavove i zna dobro kako se ponaša u školi - rečeno je na sastanku Učeničkog parlamenta Tehničke škole: Mi smo svi uz profesorku.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja