DOŠLA ŽENA KOD PROTE DA SE POŽALI KAKO JE MUŽ VARA: Pokazala i "dokaz" a on joj odgovorio ovako! Sveštenik pričom nasmejao vernike
Foto: Twitter Printscreen

razbio predrasude o sveštenim licima da su preozbiljni

DOŠLA ŽENA KOD PROTE DA SE POŽALI KAKO JE MUŽ VARA: Pokazala i "dokaz" a on joj odgovorio ovako! Sveštenik pričom nasmejao vernike

Društvo -

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak koji je potpuno iznenadio javnost i razbio predrasude o sveštenicima i monasima kao veoma ozbiljnim ljudima.

Snimak koji je mnoge nasmejao do suza načinili su sami vernici na jednom od druženja.

Sedeći za stolom i ručkom s braćom i vernicima, sveštenik je odlučio da okupljenima ispriča angdotu koja je ubrzo izazvala gromoglasan smeh.

sveštenik, anegdota, ogledalo, Tviter
foto: Twitter Printscreen

Naveo je da je sa ogledalima nekada davno bilo isto kao sada s mobilnim telefonima...

- Ljudi nisu imali ogledalo. Prvo ogledalo kad je bilo, prošetao se neki baštovan kroz baštu i našao ogledalo. Nikada u životu ga pre nije video. Služio je u nekoj vlastelinskoj kući, gde je neka dama imala ogledalo i kako se šetala, ona ga izgubila - počeo je sveštenik.

"Šta je ovo? Šta je ovo?" - zapitao se čovek. Pa ovo je moj tata! - nadovezao se, opisujući reakciju baštovana kada je ugledao svoj odraz.

Ljubomorno je baštovan čuvao ogledalo, jer je bio srećan što vidi svog oca, pa ga je svaku noć stavljao pod jastuk. Međutim, njegova žena je primetila da nešto krije.

- Kada je muž izašao iz kuće žena je uzela ogledalo, pogledala i počela da plače: "On me s' nekom vara!" - rekao je sveštenik slikovito opisujući situaciju, a zatim je dodao:

- Tad je bio prota, ovako kao ja. Oni su bili oni koji teše i koji mire, razumeju i savetuju, pričao je sveštenik.

Žena je pošla pravo kod svog duhovnika, starca i požalila se da je muž vara. Međutim, on joj nije mogao poverovati tvrdeći da dobro poznaje njenog muža i da to nije moguće. Ogorčena zbog toga, žena mu je pokazala "dokaz" - ogledalo koje je pronašla ispod jastuka.

- Evo pogledajte - rekla mu je žena, a starac pogleda u ogledalo i poče da se smeje: "Ćeri moja, ovo ti je Sveti Nikola!" - završio je svoju priču sveštenik uz smeh.

Kurir.rs/Twitter

Bonus video:

00:35

Sveštenik u transu slavio pobedu Zvezde!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track