Najnovije vesti

BRUKA POSLE SRPSKE SVADBE! Mlada iznela detalje sa VESELJA: Gostima poručila samo jedno! BEZOBRAZLUK I NEPOŠTOVANJE
Foto: Profimedia

ispovest mlade

BRUKA POSLE SRPSKE SVADBE! Mlada iznela detalje sa VESELJA: Gostima poručila samo jedno! BEZOBRAZLUK I NEPOŠTOVANJE

Društvo

U Srbiji nije nepoznanica da gosti dođu na svadbu i donesu praznu kovertu, ali je prava bruka i sramota ukoliko zvanice dođu na veselje i ne donesu nikakav poklon!

Baš ovo se desilo prošle nedelje na jednom venčanju na jugu Srbije, tačnije u Leskovcu. Mlada je nakon svadbe pričala svim dobrim prijateljima i komšijama kako su ona i njen novopečeni suprug prošli nakon svadbe.

vnečanje, mlada, suze
foto: Profimedia

- Nismo bili od onih koji prave veselje samo da bi zaradili, ali ovome se stvarno nismo nadali. Očekivala sam da bude praznih koverti, ali nijedna nije bila prazna, samo je bilo onih koji su na svadbu došli praznih ruku. I ne bih verovala da mi je neko to pričao pre svadbe, ali sam se i sama uverila u to na samom veselju, tačnije odmah na početku dok smo se slikali sa gostima - pričala je Teodora M. i dodala:

- Na samom ulazu u svečanu salu smo organizovali slikanje, a tu pored nas je bila i kutija za koverte. Skoro svi gosti su ubacivali koverte, međutim, pojedini gosti i sa moje, a i sa suprugove strane su došli bez ičega. Čak nisu ni stavili novac za kićenje svatova. Stali, slikali se i produžili dalje. Tada nisam mogla da razmišljam o tome šta su doneli, ali videla sam da kovertu nisu ubacili. Pomislila sam da su možda kupili poklon, pa dali konobarima ili ostavili sa strane. Međutim, posle slavlja sam videla da nijedan poklon nismo dobili, dakle nisu doneli ništa.

venčanje, svadba
foto: Profimedia

Ona navodi i da je saglasna sa tim da su gosti pozvani da ulepšaju to veselje.

- Smatram da je osnovna kultura doneti bar sitnicu, a dolazak praznih ruku vidim kao bezobrazluk, bruku i nepoštovanje tih mladenaca i veselja na kome su došli. Još gore od svega je što se ti isti gosti nakon svadbe hvale kako su dobro pojeli i popili u restoranu toliko da ni sutradan ne moraju ništa da jedu - priča besna mlada.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja