Najnovije vesti

TRAGEDIJA U TRSTENIKU IZBEGNUTA ZA DLAKU: Đak koji je izmakao stolicu profesorki, noćas hitno primljen u bolnicu
Ilustracija, Foto: Shutterstock

posle incidenta u školi

TRAGEDIJA U TRSTENIKU IZBEGNUTA ZA DLAKU: Đak koji je izmakao stolicu profesorki, noćas hitno primljen u bolnicu

Društvo
12:36h

Oko 1 čas po ponoći primljen je u šok-sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je sada stabilno

TRSTENIK - Otac učenika (17), koji je izmakao stolicu profesorki 9. novembra u Tehničkoj školi u Trsteniku, prijavio je da je noćas njegov sin pokušao da izvrši samoubistvo, saznaju Novosti iz više izvora.

Kako je prijavljeno, đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se obesi.

Sanitet hitne pomoći iz Trstenika, brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik i on je transportovan do kruševačke bolnice u svesnom stanju. Oko 1 sat, primljen je u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice i njegovo stanje je stabilno.

Čeka se izveštaj psihijatra.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv njega i drugog učenika (17), a zahtev za postupak kako je precizirano u tužilaštvu, “ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja (18), koji je kao i njegov drug ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Direktor Tehničke škole u Trsteniku Milan Glidžić ranije je doneo odluku o isključenju dvojice đaka, čime je usvojen predlog Nastavničkog veća koji je jednoglasno donet na sednici 23.novembra. a treći se ispisao dan pre zasedanja Veća.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org. Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Centar Srce

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja