"STANODAVCI OČAJNI ZBOG RUSA" Upravnik za Kurir TV otkriva: Žale se da prave haos u stanovima, ne plaćaju kiriju, neki ČAK I KRADU
Foto: Shutterstock

nije sve u parama

"STANODAVCI OČAJNI ZBOG RUSA" Upravnik za Kurir TV otkriva: Žale se da prave haos u stanovima, ne plaćaju kiriju, neki ČAK I KRADU

Društvo -

U poslednje vreme svedoci smo različitih ljudskih sudbina, kada su oni koji su iznajmljivali stanove u Beogradu morali ili da pristanu na čak i duplo veće kirije ili da potraže novi krov nad glavom.

Razlog za ovo gotovo u svakom slučaju bila je želja vlasnika stanova da zarade više jer je tu novu veću kiriju imao ko da plati - Rusi i Ukrajinci.

Gost Vladimir Mirić, profesionalni upravnik pričao je u emisiji Puls Srbije o učestalim žalbama stanodavaca na to da im Rusi prave haos u stanovima, kradu vredne predmete i čak ne plaćaju stanarinu.

Kao profesionalni upravnik, on se izjasnio sa aspekta svog zaposlenja.

- Ja ne mogu uticati na ono što se dešava unutar stana. Mi smo tu da pomognemo, ali je naša profesija više vezana za zgradu. Nemamo pravo ni da ulazimo u stan, niti da se mešamo u prava stanara - rekao je Mirić.

Vladimir Mirić
foto: kurir tv

Najiizvesniji način zaštite prava i imovine stanodavaca je sklapanje ugovora. Zašto ova oblast nije regulisana Mirić je odgovorio da je to obično izbegavanje plaćanja poreza. On se osvrnuo na veliki broj ljudi koji su otišli na drugi kraj grada, jer su ih stanodavci izbacili zbog stranaca koji će platiti i duplo viši iznos stanarine.

01:30

Srbi rade i po DVA POSLA da otplate stanarinu, a cene i dalje RASTU

- Sve diktira tržište. Stanodavcima će biti bolje, a stanari će morati više da rade. U ovom trenutku ko radi dva posla, moći će tako, glavno je urediti tržište, tako što će se uvesti porez i osigurati stanovi - rekao je Mirić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track