02:25

ŠOK! EVO KOLIKO SU KRIJUMČARI MIGRANATA ZARADILI ZA PROTEKLE 3 GODINE! Ekspert otkrio do detalja način rada ovih kriminalnih grupa

KURIR TV

ŠOK! EVO KOLIKO SU KRIJUMČARI MIGRANATA ZARADILI ZA PROTEKLE 3 GODINE! Ekspert otkrio do detalja način rada ovih kriminalnih grupa

Društvo -

Prema nezvaničnim informacijama nedavno ubistvo u Ugrinovcima povezano je sa nerašćišćenim dugovanjima, međutim jedan od aktera se prema nepotvrdjenim infrofmacijama dovodi se u vezu sa krijumčarenjem migranata.

Nedano je policija u Novom Sadu u Vojvodini saopštila da je uhapšeno osam pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su od februara do septembra ove godine organizovali nedozvolјen tranzit za 138 migranata preko Srbije.

Božidar Spasić, stručnjak za bezbednost, gostovao je u Pulsu Srbije gde je govorio o načinu rada krijumčara na teritoriji naše zemlje.

- Ovaj haos u svetu i Evropi je gotovo započeo sa pojavom migranata. Mada on što je interesantno, svaka pojava koja se dogodi, uvek ima dobru kriminalnu organizaciju koja će to ispratiti. Kriminalne organizacije koje se bave švercom ljudi uglavnom su vezana za pogranična mesta gde migranti pokušavaju da uđu ili izađu iz zemlje. Takođe su jako dobro povezani sa onima koji se bave transportom poput taksista, vozačima autobusa ili bilo kojim ljudima koji imaju bunker - rekao je Spasić.

Božidar Spasić
foto: Kurir Televizija

Spasić je potom i otkrio koliko su krijumčari uspeli da zarade proteklih godina od ovog posla.

- Njihov promet u zadnje 3 do 4 godine tokom ove migranske krize iznosi blizu preko 150 miliona evra. Oni naplaćuju paprene sume i migranti to plaćaju. Ukoliko ne plate završavaju u onim šatorčićima i ako ih pitate oni će vam reći da čekaju neku dozvolu za privremeni ulazak. Svi će vam oni reći da imaju papir - naveo je Spasić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:12

VESELJE U PREŠEVU: Pogledajte kako MIGRANTI IZ MAROKA slave istorijsku pobedu na Mundijalu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track